Hessen'de zafer haftası

Güncelleme Tarihi:

Hessende zafer haftası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 14:03

Hessen'de Bad Nauheim ve Kassel Türkgücü Bezirksliga'da şampiyon olarak Bezirksoberliga'ya yükselirken, Kreisliga A'da şampiyon olan Dillenburg Türkgücü ve Hanau Türkgücü Bezirksliga'ya çıktılar.

Haberin Devamı

BERLİN'deki Türk takımlarının büyük başarısının ardından, bu kez de Hessen Eyaleti'nden üst üste şampiyonluk haberleri geldi. Dillenburg Kreisliga A'da mücadele eden Dillenburg Türkgücü 1. olup Bezirksliga'ya çıkarken, Hanau Türkgücü de Kreisliga A'da şampiyonluğunu ilan ederek Beziksliga'ya yükseldi.

Bad Nauheim Türkspor ise Bezirksliga Şampiyonu olarak Bezirksoberliga'ya çıktı. Hessen Eyaleti'nin en üst liginde mücadele veren Wiesbaden Türkspor'da son hafta rakibini yenip ligde kalma sevinci yaşadı.

Dillenburg'dan yarım düzine: 6-1

Dillenburg Kreisliga A lideri Dillenburg Türkgücü, ikincinin iki puan önünde girdigi sezonun son maçında konuk SG Kalteiche´yi 6-1 yenerek şampiyonlugunu ilan etti. Türkgücü 23. ve 32. dakikalarda Fatih Temel'den gelen gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. 48. dakikada Gökhan Baykal ve 57. dakikada Sadi İs skoru 4-0 yaptı. 62. dakikada Alman ekibi tek golüne kavustu: 4-1. 75. dakikada penaltıdan Gürdal Kızılhan beşinci golü kaydetti: 5-1. Macın skorunu Sadi İs attığı ikinci golüyle belirlerken, yarım düzineyi de tamamladı: 6-1.

Haberin Devamı

Türkgücü 63 puanla şampiyon olarak Bezirksliga'ya yükseldi. Türkgücü şampiyonluğunu futbolcu ve taraftarlar maçın bitimiyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadılar. Daha sonra ise şehir içinde onlarca otomobil konvoyu oluşturulup tur atarak coşku içinde kutladılar.
Hanau bombaladı: 8-1

Üç hafta önce şampiyon olarak Bezirksliga'ya yükselmeyi garantileyen Hanau Türkgücü, sezonun son maçında konuk Germania Rückingen'i 8-1 yenerek kupasına kavuştu. 74 puanla en yakın rakibinden 10 puan önde. birinci olarak Bezirksliga´ya yükselen Türkgücü Şampiyonluğu'nu taraftarlarıyla doyasıya kutladı.

Bad Nauheim Şampiyon

Geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Bad Nauheim Türkspor, Hoch-Weisel deplasmanında şampiyonluk kupasını ve plaketini aldı. Sezonun son maçında Türkspor 4-4 berabere kaldı. 17. dakikada İzan'ın golüyle 1-0 öne geçen Türkspor 22. dakikada rakibin golünü kalesinde gördü: 1-1.
39. dakikada Blagojevic ile tekrar 2-1 öne geçen Türk ekibi rakibin ardarda gelen iki golüne engel olamadı: 3-2.

Haberin Devamı

61. dakikada normalde birinci kaleci olan Fiedler santrafor olarak oynadığı karşılaşmada 61. dakikada skoru eşitleyen golü kaydetti: 3-3. 81. dakikada kazanılan penaltıyı kaleci Vedat gole çevirdi: 3-4. Maçın skoru ise bir dakika sonra gelen Alman ekibinin golü belirledi: 4-4.

Türkspor, Bezirksoberliga'ya şampiyon olarak yükselişini 14 Haziran Cumartesi günü Ober Mörlen-Usatalhalle'de kutlayacak. Şampiyonluk kutlaması saat 18.00'de başlayacak

Kassel Türkgücü bombaladı: 8-0

İki takımın puan puana son haftaya girdiği mücadelelerde Kassel Türkgücü sevinen takım oldu. Liderlik koltuğunda averajla oturan Türkgücü ligden düşmesi keşinlesen son sıradaki SV Ehlen deplasmanında gol olup yağdı. Karşılaşmadan 8-0'lık galibiyetle ayrılan Türkgücü sezonu birinci olarak kapayıp Bezirksoberliga'ya şampiyon olarak yükseldi.

Haberin Devamı

İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!