Hessen Türk Toplumu 2023 yılını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Hessen Türk Toplumu 2023 yılını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 16:24

Hessen Türk Toplumu’nun (TG Hessen), yıl sonu kutlamasında, müzikli ve yemekli eğlencenin yanı sıra geride kalan dönemdeki sosyal ve politik faaliyetler anlatıldı, güncel gelişmeler değerlendirildi. Hessen Türk Toplumu üye ve yöneticilerinin yanı sıra Frankfurt ve çevresinden vatandaşların da katıldığı kutlama, Güneş Tiyatrosu’nun salonunda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TOPLANTININ açılış konuşmasını yapan TG Hessen Başkanı Atila Karabörklü, Avrupa ve Orta Doğu’daki savaşlar başta olmak üzere uluslarası krizlerin Almanya’daki çok kültürlü yaşamı ve iç barışı etkilediğine dikkati çekti. Karabörklü, Hessen eyalet hükümeti ve Frankfurt Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm resmi ve sivil toplum kurumlarıyla göçmen örgütlerinin yapıcı diyalog içinde olunması gerektiğini, önümüzdeki günlerde bu doğrultudaki girişimleri arttıracaklarını belirtti. TG Hessen yönetiminden Esad Şahin de geçtiğimiz dönemde gerçekleştirilen ve halen devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. Bu projelerin arasında yer alan ‘TG Hessen geht online’ (Hessen Türk Toplumu sanallaşıyor) kapsamında hazırlanan kurumun yeni internet sayfası da (https://tg-hessen.de) tanıtıldı.

Hessen Türk Toplumu 2023 yılını değerlendirdi

Sazı ve türküleriyle toplantıya renk katan TG Hessen Hanau Temsilcisi Mehmet Kuşçu da Türkiye’deki deprem felaketinin ardından gerçekleştirilen ve önümüzdeki dönem de devam edecek olan destek çalışmalarını hatırlattı. Karabörklü de TG Hessen’in koordinasyonunda Frankfurt’ta gerçekleştirilen merkezi dayanışma faaliyetleri sonucu Türkiye’ye kara ve hava yoluyla tonlarca yardım malzemesi gönderildiğini anlattı. Dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik sanatsal faaliyetleri içeren ‘Mein Land–Zeit für Zukunft’ (Benim ülkem – Gelecek için Zaman) projesi kapsamında ortaya çıkan tabloların da sergilendiği salondaki kutlamada Deniz Erdem ve Barış Tekin’in konserlerinde misafirler halk müziğinden, özgün müziğe zengin bir repertuvarı dinleme şansı buldular.
Hessen Türk Toplumu 2023 yılını değerlendirdi

BAKMADAN GEÇME!