Hessen SPD destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Hessen SPD destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2008 15:18

Almanya'da Hessen Eyaleti'nde ocak ayında yapılacak erken eyşalet seçim için SPD'nin başbakan adayı Thorsten Schaefer-Gümbel(solda) Frankfurt'ta DİTİB camii kantininde Türklerle bir araya gelip sohbet etti. Türklerin desteğini isteyen Gümbel, "Turgut Yüksel(sağda) takımımda yer alacak" sözü verdi.

Haberin Devamı

Almanya'da Hessen Eyaleti'nde 19 Ocak'ta yapılacak erken eyalet seçiminde Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) başbakan adayı Thorsten Schaefer - Gümbel, Frankfurt'ta DİTİB Merkez Camii'nde bir sohbet toplantısı düzenledi. SPD Milletvekili Turgut Yüksel ile Münchener Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Gümbül daha sonra DİTİB Camii'ne gitti. SPD adayını kapıda karşılayan Dernek Başkanı İrfan Dinç(resimde ortada), "Kapımız herkese açık.

Hoşgeldiniz" diyerek ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi. Kantinde çay içip sohbet eden ve soruları yanıtlayan Gümbel Türk kökenlilerin desteğini istediğini vurguladı. Gümbel, "Politikamızın en önemli unsuru eğitim, iyi iş imkanı ve enerji olacak. Önümüzdeki günlerde eğitim programımızı açıklayacağım.

Ancak şu kadarını söylemek isterim. Eğitim konusunda, özellikle sosyal durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarının daha iyi eğitim almalarını sağlamak için köklü çalışmalar yapacağız. Benim için tek ölçü eğitimde fırsat eşitliği ve eşitliktir. Uyum konusuna Almanca öğrenilmesi elbette önemli. Ancak bununla birlikte iki tarafında yapması gereken şeyler olduğunun farkındayız" dedi.

"Bir göçmen kökenliye tanınan şans, Almanya'da yetişmiş göçmen kökenlilerin toplum içinde ne kadar kabul edildiğinin göstergesidir" diyen konuşan bir kişinin sözleri üzerine Gümbel "Partimde göçmen kökenlilere daima yer vereceğiz. Turgut Yüksel arkadaşımız takımımda yer alacaktır" sözü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!