"Herkes kitap okusun"

Güncelleme Tarihi:

Herkes kitap okusun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 15:58

BERLİN Tiyatrom'da, 'Herkes Kitap Okusun' sloganı altında kitap fuarı açıldı. Kreuzberg Alte Jakobstrasse 12 adresinde bulunan Tiyatrom salonlarında kitapseverlere kapılarını açan fuar, 25 Ocak'a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Bilimsel kitaplardan romanlara, edebiyat serilerinden fikir ve felsefi çalışmalara, dini kitaplardan, yemek kitapları ile çocuk ve gençlere hitap eden yaklaşık 7 bin kitabın sergilendiği fuara Berlin Kitap Marketi, Türkiye'den Akabe ve 'Kaknüs' katılıyor.

OKUMA SEVGİSİ AŞILANMALI
Çocuklara kitap okuma sevgisinin aşılanmasının önemini belirten Berlin Kitap Marketi'nin sahibi Tülin Doğan, tiyatro gibi kültürel öneme sahip bir mekanda kitap fuarının açılmasının önemine dikkat çekerek, "Fuarda sadece Türkçe değil, Almanca kitapların da sergilenmesini istiyoruz. Alman kitap evleriyle ilişkiye geçip bundan sonraki fuarda değişik konularda Almanca kitaplarının da yer almasına çalışacağız. Çocuklara kitap okuma sevgisinin aşılanması çok önemlidir. Çocuğun gelişme ve ilgisine uygun kitaplar alınır ve çocukla beraber okunursa, onun küçük yaştan itibaren bu alışkanlığı edinmesi sağlanır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!