‘Hepiniz şahane birer rol modelsiniz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hepiniz şahane birer rol modelsiniz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 11:43

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya Uyum Vakfı’nın destek verdiği farklı ülkelerden, farklı uluslardan, farklı renklerden göçmen kökenli bursiyerleri Bellevue Sarayı’nda konuk etti. Steinmeier, bir göç ülkesi olan Almanya’nın bugünkü refah düzeyine ulaşmasında ‘misafir işçilerin’ de burada doğup büyüyen göçmen kökenlilerin de çok önemli katkılarda bulunduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

ALMANYA Uyum Vakfı Konseyi Başkanı Christian Wulff’un refakat ettiği bursiyerleri kabulünde kısa bir konuşma yapan Steinmeier, şunları söyledi: “Salona şöyle bir baktığımda hepinizin inanılmaz düzeyde enerji ve motivasyon dolu olduğunu görüyorum. Hepinizin farklı yaşam hikâyelerine sahip olduğunu biliyorum. Bazılarınız burada doğup büyüdünüz ama ebeveynleriniz veya büyükanneleriniz, büyükbabalarınız başka ülkelerden geldiler buraya. Bazıları da savaştan kaçarak, politik takibata uğradıkları için buraya geldiler. Hepinizin dünyanın çeşitli kesimlerinde kökeni var. Farklı kökenleriniz olmasına rağmen sizleri birleştiren, bütünleştiren bir şey var; Sizler, hepiniz, dünyaya açık, çeşitlilik içeren bir Almanya’dan yanasınız. Biz böyle bir Almanya’yız ve böyle de kalmak istiyoruz.” Steinmeier, “Biz Almanya’da çeşitlilik istiyoruz, ama barışçıl bir çeşitlilik” diyerek, son dönemlerde buna daha çok ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

‘Hepiniz şahane birer rol modelsiniz’
BURSİYERLERE ÖVGÜ YAĞDIRDI
Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu, göçmen kökenli yeni nesillerin akademik kariyer yaptığını, sorumluluk üstlendiğini ve start-up şirketler kurduklarını belirten Steinmeier, kızlı-erkekli bursiyerlere “Hepiniz ışıldayan, pırıl pırıl şahane birer rol modelsiniz” diyerek övgüler yağdırdı. Steinmeier, son dönemlerde Almanya’nın çeşitli kesimlerindeki gösterilerde yaşananları kast ederek, “Bir şeyi çok açık bir biçimde vurgulamak istiyorum; Ülkemizde ırkçılık ve yabancı düşmanlığına hiçbir şekilde göz yumamayız. Bizim demokrasimiz köken ve din ayırımı yapmaz” dedi.
‘Hepiniz şahane birer rol modelsiniz’

Christian Wulff, Audi İnsan Kaynakları biriminde çalışan Sümeyye Korkmaz ile sohbet etti.

Haberin Devamı

Almanya’ya göç yıllar önce başladığı halde hâlâ insanların isimleri, renkleri ve görünümleri nedeniyle dışlandıklarını, ayrımcılığa uğradıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Steinmeier, “Aranızda aynı şeyleri yaşayanların olduğunu düşünebiliyorum. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. 2010-2012 yılları arasında Almanya Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Almanya Uyum Vakfı Konseyi Başkanı Christian Wulff’a da teşekkür eden Steinmeier, genç bursiyerlere “Yolunuzdan şaşmayın! Kararlı bir şekilde devam edin!” çağrısında bulundu. Steinmeier ve Wulff, daha sonra bursiyerler ve kendilerine yol rehberlik edenlerle sohbet ettiler.

‘Hepiniz şahane birer rol modelsiniz’

BAKMADAN GEÇME!