‘Hepimizi kucaklayan annemiz öldü’

Güncelleme Tarihi:

‘Hepimizi kucaklayan annemiz öldü’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2022 10:49

30 Ekim’de hayatını kaybeden Mevlüde Genç, dün 1993 yılında kundaklanan evinin önünden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine hem Türkiye’den hem Almanya’dan siyasetçilerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlüde Genç’in ölümü Türk medyasının yanı sıra Alman medyasında da geniş yankı buldu. Yazılı basın, online haber siteleri ve televizyon kanalları, cenaze merasimine geniş yer ayırdı.

Haberin Devamı

HER iki ülkenin medyası da Mevlüde Genç’in verdiği barış, hoşgörü ve sevgi diliyle iki toplumun gönlünde nasıl taht kurduğuna değindi. Cenaze merasiminde konuşan Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach’ın “Hepimizi kucaklayan annemiz öldü” sözleri ise Mevlüde Genç’in sevgi dolu kişiliğini özetleyen ve cenaze merasiminin en akılda kalıcı konuşması oldu. İşte Alman basınında Mevlüde Genç’in vefatıyla ilgili çıkan haberlerden bazıları:

‘Hepimizi kucaklayan annemiz öldü’
BILD: Mevlüde Genç’e duygusal veda. İyi kalpli insan son yolculuğuna uğurlandı.
DAS SOLINGEN MAGAZIN: Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, “Mevlüde Genç’in inanılmaz büyük, harika bir kalbi vardı. Yıllar boyunca, 1993’ten başlayarak ve tekrar tekrar bize ‘Arkadaş olalım’ diye seslendi. Bunu yaşadı. Bunu her zaman harika sözlerle gönlümüze ve aklımıza yerleştirdi.” Genç Ailesi’ne seslenen Kurzbach, şöyle devam etti: “Annen öldü. Bu kötü bir acı. Seninle dua ediyorum. Hepimizi kollarına alan ve hepimizi tekrar tekrar kocaman yüreğine saran bir anne, hepimizin annesi öldü.”
RP.ONLINE: Mevlüde Genç’e çok sayıda kişi veda etti: Solingen’de salı günü, akrabalar, arkadaşlar ve kamu kurumlarının temsilcileri, 1993 yılında aşırı sağcı kundaklama saldırısının gerçekleştiği yerde düzenlenen cenaze töreniyle Mevlüde Genç’i uğurladı.
‘Hepimizi kucaklayan annemiz öldü’
DIE WELT: Bir uzlaşıcıya veda: Federal Liyakat Madalyası sahibi, evinin önünden son yolculuk için Türkiye’ye uğurlandı.
DIE ZEIT: Uzlaştırıcı Mevlüde Genç’e Solingen’den veda: Solingen’de meydana gelen aşırı sağcı kundaklama saldırısında yanan evin önünden yaklaşık 1000 kişi Mevlüde Genç’i uğurladı. Genç, 1993’te aşırı sağcıların yıkıcı kundaklama saldırısında iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetti. Yine de cinayetten sonra uzlaşma çağrısında bulunmuştu.
TAGESSCHAU: Solingen’de ‘uzlaşmacı’ Mevlüde Genç’e veda

 

 

BAKMADAN GEÇME!