Hem baba hem de patron oldu, oğluna diploma verdi

Güncelleme Tarihi:

Hem baba hem de patron oldu, oğluna diploma verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 11:48

Berlin’de camcılık alanında hizmet veren ve Berlin merkezli Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) yönetim kurulu üyesi Ahmet Saat’in oğlu Emircan, babasının yolunda giderek camcılık alanında meslek eğitimini başarıyla tamamladı. Camcılık Meslek Odaları’nda yapılan diploma törenine Başkonsolos Okan Şanlı ve TDU Başkanı Remzi Kaplan da katıldı.

Haberin Devamı

AHMET Saat, sahibi olduğu Glaserei Berlin ile Berlin ve çevresinde hizmet veriyor. Glaserei Berlin, uzun yıllardır gençlere camcılık alanında çıraklık eğitimi veriyor. Almanya’daki meslek eğitimi formatı kapsamında çıraklar, okullardaki teori derslerinin yanı sıra, meslek eğitimi yaptığı iş alanında, meslek odalarından onaylı bir işyerinde pratik eğitim görüyor. Berlin ve Brandenburg camcılık meslek odalarının sunduğu meslek eğitimi programı ise 3 yıl sürüyor. Bu yıl Glaserei Berlin iki öğrenciye mesleki kariyerlerinde eşlik ederken diploma olmasına imkân tanıdı. Emircan’la birlikte Sinan S. de camcılık meslek eğitimini tamamlayarak diploma alan öğrenciler arasında yer aldı.

Hem baba hem de patron oldu, oğluna diploma verdi
‘OLAĞANÜSTÜ BİR ZEVK’
Aynı zamanda meslek eğitim sürecinde oğlunun patronu olan Baba Ahmet Saat, oğlunun diploma töreninde duygusal anlar yaşadı. Ahmet Saat, üç yıllık camcılık mesleğini tamamlayan oğlunun diploma töreninde konuştu: “Bugün mesleki kariyerinizde özel bir dönüm noktasını kutluyoruz. Hem baba hem de patron olarak burada durmak ve bu anı sizlerle paylaşmak benim için olağanüstü bir zevk. Camcı olma yolculuğunuz sıkı çalışma, bağlılık ve özveri ile geçti. Camla çalışma becerilerinizi geliştirdiniz, karmaşık görevleri çözmeyi öğrendiniz ve her zaman en yüksek standartlar için çabaladınız. Profesyonelliğiniz ve hırsınız takdire şayan. En başından beri gelişiminizin yanında durmaktan gurur duydum. Bu profesyonel yolda size başarılar ve mutluluklar dilerim.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!