Haydi Genç Millilerimizin basket maçına

Güncelleme Tarihi:

Haydi Genç Millilerimizin basket maçına
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 15:23

Ülkemizi Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda temsil edecek olan Türkiye Genç Milli Takım, Mannheim'de katılacağı 26. Albert Schweitzer turnuvası için Almanya' ya geliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Mannheim kentinde 26. Albert Schweitzer Turnuvası'na katılacak genç milli takımımız Almannya'ya geliyor. İstanbul'da 5 Nisan Perşembe günü Frankfurt'a gelecek olan genç milli basketbol takımımuz Mannheim Mannheim'a geçecek. 16 takımın yer aldığı turnuvada B Grubu'nda Almanya, İsveç ve Yeni Zelanda ile mücadele edecek olan Türkiye Genç Milli Takımı lk maçını 7 Nisan Cumartesi günü saat 14.45'da İsveç ile yapacak. Karşılaşma Mannheim August Kunststrasse 35'de bulunan MWS Halle Am Herzogenried salonunda oynanacak.

Pazar Yeni Zelanda, Pazartesi Almanya'ya karşı
Erhan Toker'in antrenörlüğünü yaptığı Genç Milli Takım, MWS Halle'de 8 Nisan Pazar'da saat 16.00'da Yeni Zelanda, 9 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Almanya ile karşılaşacak. Ay yıldızlılar grupta oynadığı maçlar sonrasında, aldığı dereceye göre dört takımlı grupta mücadelesini sürdürecek.

Umutlu geliyorlar
Genç Milli Takım kafile sorumlusu Orhan Demirel “Albert Schweitzer Almanya' da 2 yılda bir düzenlenen gençler düzeyindeki en iyi turnuvalardan birisidir. Biz de 2004 yılında bu turnuvada şampiyon, 2006 ve 2008 yıllarında da ikinci olmuştuk. Genç ve tecrübesiz bir ekibiz. Ama ilk dört için mücadele vereceğiz. Almanya'daki gurbetçilerimiz bizi son iki turnuvada baştan sona kadar destek vermişlerdi. Yine bu desteklerini esirgemeyeceklerini umut ediyoruz. Hep birlikte zafere ulaşmak istiyoruz. Haydi gençlerimizin basket maçına buyurun" dedi.

Avrupalı Türkleri sevindirecekler
Türkiye Genç milli Takım antrenörü Erhan Toker, "Basketbol'da söz sahibi ülkelerin alt yapıları da bu turnuvaya katılıyor. Genç milli takımında yer olan sporcularıma güveniyorum. Bizim açımızdan faydalı geçeceğini düşündüğüm bir turnuva olacak.”. Türkiye kadrosu ise Zafer Sezer Alp, Talat Alp Altunbey(Bandırma Kırmızı), Kartal Özmızrak, Doğukan Şanlı (Beşiktaş), Metin Türen (Darüşşafaka), J.Metecan Birsen(Fenerbahçe Ülker), G.Sarp Göbeloğlu (FMV Işık), Oğuzhan Bayrak (Genç Telekom), Tayfun Erülkü, Cedi Osman, Burak Can Yaldızlı, Kemal Canbolat, Efekan Coşar (Pertevniyal), İ. Kerem Gülmez, Tevfik Akdamar, Kenan Sipahi, Yiğit Emre Mirza (Tofaş).

16 Ülke 4 grupta mücadele
A Grubu: Fransa, İtalya, İsrail, Arjantin
B Grubu: Yeni Zelanda, İsveç, Türkiye, Almanya
C Grubu: İspanya, Rusya, Çin, Avustrulya
D Grubu: Danimarka, Yunanistan, Sırbistan, Amerika

Türkiye'nin maçları
16 takımın yer aldığı 4. Albert Schweitzer Turnuvası'nda A Grubu'nda Türkiye Genç Milli Takım'ın oynayacağı maç programı Almanya saati ile şu şekilde:
7 Nisan Cumartesi 14:45 Türkiye Genç Milli Takım - İsveç
8 Nisan Pazar 16:00 Türkiye Genç Milli Takım - Yeni Zelanda
9 Nisan Pazartesi 20:00 Türkiye Genç Milli Takım - Almanya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!