Haydi Cem'e hayat vermeye

Güncelleme Tarihi:

Haydi Ceme hayat vermeye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 16:31

AABF’ye üye dernekler, doku tipleme kampanyasıyla lösemili hastaların yardımına koştu. Frankfurt’taki kampanyada kök hücre nakline ihtiyaç duyan minik Cem ve benzer hastalara yardım çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) üyesi derneklerde, lösemi hastası Cem (5) ve benzer durumdaki hastalar için doku tipleme kampanyaları düzenlendi.

Frankfurt, Münih, Stuttgart, Heilbronn, Augsburg, Düren, Günsburg, İngolstadt ile Bremerhafen Alevi Kültür Merkezi’nin de aralarında olduğu derneklerde Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası (DKMS) ile birlikte düzenlenen doku tipleme kampanyasına geniş katılım oldu.

Frankfurt Alevi Kültür Merkezi'nde tükürük örneği veren gençler, "Zorda olanlara yardım etmek insanlık görevidir. Kaldı ki lösemiye herkes heran yakalanabilir. Dokusu uyan kişiyi bulmak zor olduğu için herkesin bu bilgi bankasına kayıt yaptırması gerektiğini düşünüyoruz. Herkesi göreve çağırıyoruz" dediler.

Cem çok zor durumda
Dortmund yakınlarındaki Herdecke kasabasında yaşayan baba Ergül Çiçek de Cem’in bir buçuk aylıkken bağışıklık sistemindeki sorunun anlaşıldığını belirtti.

Cem’in hemen Herdecke’den Düsseldorf Kliniği’nde nakledildiğini kaydeden Ergül Çiçek şunları söyledi:

"Yakınlarımız ve kemik iliği bağış bilgi bankaları tarandı. Düzenleiğimiz kampanyalara beş bin kişi katıldı. Kampanyalarımızda üç cocuğa kök hücre bulunması bizim tek tesellimiz oldu. En son çare olarak dokusu Cem ile yüzde elli uyum sağlayan eşimin kök hücrelerinden nakledildi. Çok ağır bir tedaviden sonra hastalığı atlattığımızı düşünüyorduk. Ancak beş yaşında yeniden nüksetti. Çok zordayız. Avrupa’da yaşayan Türkler’in verecekleri tük ürük örneği Cem’in hayatını kurtarabilir. Herkesi Cem ve benzer hast alığa yakalananlar için duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!