Havaalanında jet soygun

Güncelleme Tarihi:

Havaalanında jet soygun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 17:29

Polis süsü verilmiş araçlar ve lazer ışıklı silahlarla Brüksel Havaalanı’nagüvenlik çitlerini yararak giren maskeli 8 kişi, yolcu uçağına yüklenmek istenen37.4 milyon Euro değerindeki ham elmasları alarak kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın Brüksel Havaalanı’nda filmlere konu olabilecek bir soygun gerçekleşti.

Dün akşam saat 19.47’de, polis süsü verilmiş iki arabayla havaalanının güvenlik çitlerini yararak piste dalan ağır silahlı ve maskeli soyguncular, Swiss Havayolları tarafından kaldırılan Zürih uçağına yüklenmek üzere getirilen 37.4 milyon Euro değerindeki elmasların içinde bulunduğu çantayı alarak kaçtı.

Havaalanı sözcüsü Jan Van Der Crujsse’nin verdiği bilgiye göre beş dakikada gerçekleşen soygun sırasında, çatışma çıkmadı ve kimse yaralanmadı.

POLİS SİRENİ İLE KAÇTILAR
Verilen bilgiye göre olay şöyle gerçekleşti:

Helvetic Airways’e ait ‘LX 789’ sefer sayılı uçağın kargo bölümüne yaklaşan ‘Brink’s’ adlı para ve değerli eşya taşıma şirketine ait zırhlı arabayı durduran soyguncular, güvenlik görevlilerinin kafasına lazer ışıklı otomotik silahlarını dayayarak zırhlı arabayı açmasını istedi. Aracı koruyan görevliler elmasların içinde bulunduğu 120 keseli çantayı teslim etti. Güvenlik görevlisi üniforması giyen soyguncular, biri minibüs iki arabayla havaalanına girdikleri yerden aynı şekilde çıkarak kaçtı. Mercedes-Vito marka minibüsü kentin batısındaki Zellik’te ateşe veren soyguncular, Audi marka başka bir arabaya taktıkları siren ve ışıkları çalıştırarak izlerini kaybettirdi.

ELMASLAR İŞLENMEMİŞ
Anvers’teki Dünya Elmas Merkezi’nin sözcüsü Caroline Wolf, Radio1’e yaptığı açıklamada, dakika dakika planlanan soygunda çalınan elmasların ham ve işlenmemiş olduğunu söyledi.

Wolf, “Söz konusu ham elmas, bu haliyle kolayca satılabileceği için, çalınan değerli taşların ortaya çıkma ihtimali çok zayıf” dedi.

Çalınan elmasların değerinin 350 milyon Euro olduğu yolundaki haberler ise yetkililer tarafından doğrulanmadı. Polis, İsviçre havayolları ve Brüksel Savcılığı, soygun olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Brüksel Savcılık Sözcüsü Ine Van Wymersch, “Bu soygun profesyonel kişiler tarafından planlanmış ve gerçekleştirilmiş” dedi.

Bu ilk soygun değil
BRÜKSEL-Zaventem Havaalanı, daha önce de soygunlara sahne olmuştu. 2005’te kargo şirketi Fedex’in deposundan elmaslar çalınmıştı. Benzer bir olay 2001’de de yaşanmış, Lufthansa uçağından değerli taşlar alan soyguncular, kayıplara karışmıştı.

Belçika’nın Antwerp kenti dünyanın en önemli elmas ticareti merkezlerinden biri. Her gün yaklaşık 150 milyon euroluk elmas bu kente geliyor veya işlendikten sonra uluslararası pazarlara ihraç ediliyor. Antwerp Dünya Elmas Merkezi’nin yıllık cirosu 45 milyar euroyu aşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!