Hatasız kul olmaz

Güncelleme Tarihi:

Hatasız kul olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 00:00

Hakemin Dortmund’un sonunu hazırladığı haftada Schalke ve Leverkusende kaybedenler kervanına katılınca B. Münih arayı açtı.

Haberin Devamı

Bundesliga’nın en tecrübeli hakemi Wolfgang Stark. 1997 yılından beri Bundesliga’da maç yönetiyor. Şimdiye kadar ligde yönettiği maç sayısı 266. 1999 yılından beri FİFA kokartlı. 36 A milli maçta görev aldı. Olimpiyatlar ile Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında düdük çaldı. Şampiyonlar Ligi de dahil Avrupa Kupalarında 71 maçta görev yaptı.

Ligin en tecrübeli hakemi. Dortmund ile Wolfsburg arasında oynanan karşılaşmada inanılmaz hatalar yaptı. Atılan beş golün dördü tartışmalıydı. 36. dakikada en büyük hatasına imza attı. Ofsayttı görmedi. 10 saniye sonra da çizgi üzerinde topu önce bacağı, sonra diziyle çıkaran Dortmund’lu Schmelzer’i elle oynadı sandı. Schmelzer’i oyundan attı, aynı pozisyonda penaltı verdi. Dortmund sahada 10 kişi kaldı. Penaltıdan atılan bu gol dahil Wolfsburg’un üç ve Dortmund’un da bir tartışmalı golünü saydı. Dortmund 3-2 kaybetti. Maçtan sonra ‘Üzgünüm, hatalı karar verdim. Elle oynama yoktu, kırmızı kart da hataydı. Böyle hata olmamalı. Ama maalesef oldu’ sözleri ile hatasını itiraf etti. ‘Kral çıplak’ deyince federasyon da devreye girdi. Schmelzer’e, hatalı karar nedeniyle maçtan atılmasına ceza vermeyeceğini duyurdu. Hatanın maliyeti de daha da büyümeden önlendi.

B. Münih, 40 puan sınırını aştı. Augsburg’da kazanınca puanı 41’e çıkardı. Dört haftadır üst üste kazanan Leverkusen, Hannover’e takıldı. Maçı 3-2 kaybetti. Stuttgart’a yenilen Schalke’de krizi derinleşti. Son beş haftada 15 puan kaybetti. Pazar günü oynanan diğer maçta Gladbach, Maniz’i 2-0 ile geçti. Tırmanışını sürdürdü.

Ligde kopuş sürüyor. B. Münih’den sonra 30 puan eşiğini aşan tek takım Leverkusen. O da liderin 11 puan gerisinden geliyor. Üçüncü sıradaki son şampiyon Dortmund ile ligin yenisi Frankfurt 27 puanda. Sadece üstte değil altta da puan farkı büyüyor. Son iki sırada yer alan Augsburg ile Führt 8 puanda. Onların hemen üstünde yer alan Hoffenheim ise 12 puanda. Bir üstteki takımla puan farkı ise altı.

Gol krallığı yarışında her hafta başka isimler öne çıkıyor. Bu hafta Ibiseviç, Meier ve Kiessling gol sayısını 10’a çıkartıp koltuğu paylaştı.

MEHMET EKİCİ’YE ALTIN MAKAS

Werder Bremen’de Mehmet Ekici formasına hasret kaldı. Thomas Schaaf bu sezon Mehmet Ekici’yi silmiş gibi. Takım kötü gittiği dönemlerde de genç futbolcuyu hiç düşünmüyor. Milli futbolcunun sakatlığı bulunmuyor. Ekim ve Kasım aylarında oynanan milli maçlarda Türkiye forması da giydi.

Fenerbahçe’ye hafta içinde attığı golle dikkatleri üzerine çeken Tolga, Gladbach’da bu hafta 78. dakikada oyuna alındı. Dortmund’a İlkay Gündoğan 90 dakika oynadı. Savunmanın yanı sıra hücuma da katkı sundu. Hamburg ile Hoffenheim’ın maçında Tolgay Arslan ile Eren Derdiyok rakip oldular. Sarı kart cezasını tamamlayan Tolgay, Hamburg’da 90 dakika top oynadı. Bu maçta rakibi Eren Derdiyok da uzun bir aradan sonra yine ilk 11’de kendisine yer buldu. E.Frankfurt ile W.Bremen arasında oynanan maçı Deniz Aytekin yönetti. Maçın sonucunu etkileyecek düzeyde hata yapmayan Deniz Hoca, beş kez sarı kartına başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!