Hastaneye dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Hastaneye dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 09:29

Tuana’nın ailesi kızlarına yanlış teşhis iddiası ve ardından ameliyat yapan Helios Klinikum Emil von Behring’e tazminat davası açtı. Mahkeme yapılan başvuruyu kabul etti.

Haberin Devamı

Berlin’de doğan Tuana’nın dramı yaklaşık üç yıl önce başladı. Daha beş yaşındayken sağ bacağındaki ağrılarından şikayet eden Tuana, 10 Şubat 2012’de beş yaşındayken

Hastaneye dava açtı
Berlin’deki Helios Klinikum Emil von Behring’de bacağından ameliyat oldu. Arada geçen sürede sadece bir röntgen bilgisine dayanılarak yapılan teşhis ve ameliyatın yanlış olduğu ortaya çıktı.

Bilirkişi raporu, yaklaşık üç yıl önce yapılan ameliyatın yanlış ve gereksizliğinin yanı sıra daha sonra konulan teşhis ve tedaviyi de zorlaştırdığını ortaya koydu. Bunun üzerine Tuana’nın ailesi ilgili hastaneye, maddi ve manevi zarar gördükleri gerekçesiyle en az 65 bin Euro olmak üzere tazminat davası açtı. Baba Selim Adanur, “Hastane yönetimi bir süre önce bize davayı kapatmamıza karşılık 2 bin Euro para ödedi” dedi.

BİLİRKİŞİ SUÇLADI

Berlin Eyalet Mahkemesi’nde açılan tazminat davasında doktorların raporlarının yanı sıra en güçlü delil olarak ise bilirkişi raporu gösterildi. Bilirkişi raporlarında, ilk yapılan ameliyat nedeniyle küçük kıza tümör teşhisinin konmasının geciktiği, gereksiz ameliyat yüzünden hem Tuana’nın hem de ailesinin büyük bir travma yaşadığı belirtildi. Bilirkişi raporunda ayrıca 20 Şubat 2012’de yapılan ameliyat için küçük kızın yeteri kadar muayene edilmediği ve çok çabuk ameliyat kararı alındığı da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!