Hannover’de depremzede yararına ‘Mengene’ konseri!

Güncelleme Tarihi:

Hannover’de depremzede yararına ‘Mengene’ konseri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2023 10:38

Hannover’de çalışmalarını sürdüren Avrupa Türkiyeli İşçiler Federasyonu’nun (ATİF) organizesiyle Maxsim Düğün Salonu’nda depremzedeler yararına Grup Mengene’nin katılımıyla bir konser düzenledi.

Haberin Devamı

ANTAKYA’dan deprem nedeniyle geçici misafirlik statüsünde gelen ailelerin de olduğu yaklaşık 700’ü aşkın izleyicinin katıldığı konser, depremde yaşamlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. ATİF Hannover Sözcüsü İbrahim Çiçek, “Bizim çalışmalarımız ağırlıklı olarak göçmen işçilerin ekonomik- demokratik hakları ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapmak. Her türlü haksızlıkların karşısında, haklının yanında yer alan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu geceyi de depremzedelere bir parça yardımda bulanabilmek adına düzenledik” dedi.

Hannover’de depremzede yararına ‘Mengene’ konseri
‘ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR’
İlk önce sahne alan sanatçı Özden Çiçek, Ersen Bucak’ın bağlaması eşliğinde hüzünlü ağıt ve deyişleri söyledi. Çiçek, “Ülkemizde meydana gelen yıkıcı depremin açtığı yaraların kısa sürede sarılması oldukça zor. Yurt dışından da el ele vererek yardımlarımızı gönderdik, göndermeye devam etmemiz gerekiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor elbet. Bizlerin de bu yangını söndürmede yarışmamız gerekiyor” diye konuştu. Daha sonra sahne alan Barış Atay ve Nihat Mugil, Alican Aslanyürek, Mişel Kocamahhul ve İrfan Akpınar’dan oluşan Mengene Grubu; Livaneli, Moğollar’ın bestelerinin yanı sıra kendi bestelerini de seslendirdiler.
Hannover’de depremzede yararına ‘Mengene’ konseri
‘BİZ DE YAKINLARIMIZI FELAKETTE KAYBETTİK’
Barış Atay, söyledikleri parçalar arasında yaptığı kısa konuşmalarda “Biliyorsunuz bizler Mengene olarak tamamen Antakyalı müzisyenlerden oluşmuş bir grubuz. Hatay’daki herkes gibi bizler de yakınlarımızı, dostlarımızı bu felakette kaybettik. Evlerimizi, iş yerlerimizi ve dünyada eşi benzeri olmayan barışın, empatinin, hoş görünün sembolü kentimizi kaybettik. Hep birlikte el ele vererek Hatay’ımızı ve bölgede yıkılan diğer kentlerimizi yeniden yaşanılır kentler haline getireceğiz. Kentleri terk etmek zorunda kalanları mutlaka kentlerine döndüreceğiz. Tüm çalışmalarımızı var gücümüzle bu yönde harcıyoruz, buna da devam edeceğiz. Hannover olarak sizlerin de yaptığınız her türlü yardımlarınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Antakya’dan misafir olarak getirilen depremzede Kısmet Yanaray, “Yaşadığımızı sözlerle anlatmak imkânsız gibi. Antakya yok oldu diyebilirim. Bugün olmuş hâlâ yakınlarımızdan bazılarının akıbetleri hakkında bir bilgiye ulaşamadık. Ağabeyim, yengem, yeğenim kayıp. Artık bir mezar taşları olsun diye bekliyorum. Umarım benim gibi yakınlarından haber bekleyenler tez vakitte bir şekilde haberlerini alırız” dedi.
Hannover’de depremzede yararına ‘Mengene’ konseri

BAKMADAN GEÇME!