Hanna’nın katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Hanna’nın katil zanlısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2022 12:29

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Rosenheim bölgesinde yaşayan 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Hanna’nın, 3 Ekim gecesi eğlence mekânı çıkışında vahşi bir şekilde öldürülmesinden altı hafta sonra bir şüpheli tutuklandı. Yukarı Bavyera Güney Emniyet Müdürlüğü, şüphelinin 18 yaşından büyük olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

HANNA, 3 Ekim’de yaklaşık 600 kişinin katıldığı bir partiden tek başına saat 02.30 gibi çıktı. Hanna’nın diskodan çıkışı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Aynı gün öğlen 14.30 sularında bir yaya, Hanna’nın ailesinin evine yakın bir yerlerde ve diskodan birkaç kilometre uzaklıkta nehir kenarında bir ceset buldu. Olay yerine gelen polis, kısa zamanda cesedin Romanya’daki bir üniversitede tıp eğitimi gören Hanna’ya ait olduğunu tespit etti. Polis, nehir de dahil olmak üzere bölgede geniş çaplı arama başlatarak delil aradı. Rosenheim polis biriminde ‘Club’ adlı soruşturma ekibi oluşturuldu. Yapılan ilk otopside Hanna’nın şiddete maruz kaldığı ve bu nedenle öldüğü belirlendi. Polis, cinayetten üç gün sonra fotoğraf yayınlayarak görgü tanıklarından bilgi istedi. 10 Ekim’de ise dalgıçlar Hanna’nın ceketi ve çantasını nehirden çıkarttı ancak cep telefonu bulunamadı.

Haberin Devamı

TV PROGRAMINDAN SONRA İHBAR GELDİ
Polis, 14 Ekim’de nihayet faille ilgili ilk somut ipucunu buldu. Hanna’nın cinayet gecesi taktığı bir yüzüğün yanı sıra olay yerinden çok uzak olmayan Baerbach Deresi kenarında katile ait olabilecek bir Holzkern marka kol saati bulundu. Geçen haftalarda ZDF televizyonunda yayınlanan ‘XY Dosya Numarası’ adlı programda, Hanna cinayeti ele alındı ve görgü tanıklarından bir kez daha yardım istendi. Polis o zamana kadar yapılan soruşturmaya göre Hanna’nın katiliyle diskoda tanıştığını açıkladı. Programdan sonra gelen bir ihbarın şüphelinin yakalanmasında etkili olduğu belirtiliyor. Polisin gözaltına aldığı zanlının, daha önce oluşturulan olası şüpheliler listesinde yer aldığı belirtildi. Zanlının ilk sorgusunda çelişkili cevaplar verdiği ve şüpheli hareketleriyle dikkat çektiği kaydedildi. Ancak polis soruşturma devam ettiği için daha fazla bilgi verilemeyeceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!