Han ailesi futboldan çekildi

Güncelleme Tarihi:

Han ailesi futboldan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 11:32

Geçen yıl Üçüncü Lig’de mücadele eden Karaman Futbol Kulübü’nün yönetimini üstlenen ve bu süre zarfında takımı İkinci Lige çıkaran Berlinli Türk iş insanı Mehmet Ali Han, kulüple yollarının ayrıldığını duyurdu. Aynı anda oğlu Ebubekir Han da BAK 07 kulüp başkanlığını bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

BERLİNLİ iş insanı Mehmet Ali Han, tam bir futbol tutkunu. Berlin’de alt yapı ve inşaat sektörü denince ilk akla gelen girişimcilerden biri. Yaklaşık 25 yıl önce Berlin’de ilçe liginde mücadele eden bir BAK 07’nin yöneticiliği üstlenerek profesyonel futbol dünyasına adım attı. Yıllar sonra ise başkanlığı oğlu Ebubekir Han’a bıraktı. Han, yıllarca başkanlığını yaptığı BAK 07 kulübüyle Alman dördüncü liginde kazandığı tecrübesini geçen yıl Türkiye’ye de aktardı. 3. Lig’de düşme tehlikesi olan Karaman Futbol Kulübü’nü baştan sona yeniden yapılandırdı ve onursal başkanlığına seçildi. Sezon ortasında başkan olmasına rağmen yaptığı transferlerle takımını 19 yıl sonra yeniden ikinci lige çıkardı.

Han ailesi futboldan çekildi
Mehmet Ali Han

Haberin Devamı

‘KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN’
Şampiyonluğun ardından Karaman’da büyük coşkuyla kutlamalar yapılırken, sürpriz haber geçtiğimiz günlerde geldi. Mehmet Ali Han, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Karaman FK Onursal Başkanlığı ve yönetimdeki görevinden ayrıldığını duyurdu. Kulübe ihtiyaç duyulduğunda desteğinin devam edeceğini belirten Mehmet Ali Han, “Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Karaman’da şartlar istediğim gibi oluşmadığı için bu ortamda benim ortaya koyduğum büyük projelerin hayata geçirilemeyeceği kanısına vardım. Bu süreçte üstlenmiş olduğum görevi bırakma kararı aldım” dedi. Sezonun başında büyük bir heyecanla kulübe yeni antrenman sahası yapılması için girişimler başlatan Han, zaman zaman Karaman Belediyesi yöneticileriyle de kulübün geleceği konusunda farklı görüşler nedeniyle sorunlar yaşamıştı.

OĞLU DA AYNI ANDA BIRAKTI
Mehmet Ali Han’ın adından oğlu Ebubekir Han da sürpriz bir kararla BAK 07 Kulüp Başkanlığı görevini bıraktığını duyurdu. Ebubekir Han, Facebook hesabından yaptığı duyuruda, “Başkanlık rolü, zamanımın ve enerjimin büyük bir kısmını gerektirdi. Bu da hayatımın diğer yönlerine pek yer bırakmadı. Buna rağmen bu görevi yerine getirmek her zaman için büyük bir onurdu. İstifam, diğer mesleki zorluklara odaklanma ve kişisel hayatıma daha çok zaman ayırma fırsatı sunacak. Görev sürem boyunca bana duyduğunuz güven ve destek için her birinize teşekkür etmek istiyorum” dedi. Ebubekir Han, istifasına rağmen Berliner AK 1907’ye bir sponsor, üye ve ateşli bir taraftar olarak bağlı kalacağını ifade etti. Ancak altyapı takımlarında çok sayıda küçük yaşta çocuğa futbol oynama imkânı sunan BAK 07’nin yeni sezon için sponsor aradığı belirtildi. Berlin’de herkes Han ailesinin ani bir kararla tutkunu oldukları futbol dünyasından çekilme kararlarının sebebini merak ediyor.

 

BAKMADAN GEÇME!