‘Hamsi Günü’ birlik ve beraberliği pekiştirdi

Güncelleme Tarihi:

‘Hamsi Günü’ birlik ve beraberliği pekiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 11:00

Karadeniz Kültür Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ‘Hamsi Günü’ bu yıl da Kumkapı Restoran’da yapıldı.

Haberin Devamı

HANNOVER kentinde faaliyet gösteren Karadeniz Kültür Derneği, (KKD) 20 yıl önce başlattığı geleneksel ‘Hamsi Günü’nü Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Hasan Kazım Kalkan, iş insanları, STK temsilcileri ve yaklaşık 80 kişinin katılımıyla Kumkapı Balık Restoranı’nda gerçekleştirdi. Karadenizli gazeteci Ekrem Sağır tarafından organize edilen etkinlikte selamlama konuşması yapan Başkonsolos Gül Özge Kaya, “Pandemi arasından sonra yine bir ‘Hamsi Günü’nde bulunmaktan çok mutlu oldum. Düzenledikleri etkinlikleriyle birlik ve beraberliği pekiştiren, Türk ve Alman toplumunun kaynaşmasına vesile olan başta Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Mehmet Genç ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Başkonsolos Kaya ayrıca, eğitimin önemine vurgu yaparken ana dil Türkçe öğreniminin önemli olduğunu belirterek okullarda, Türkçe dersi verilmesine destek olunması tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Hamsi Günü’ birlik ve beraberliği pekiştirdi
MEHMET GENÇ’E TEŞEKKÜR PLAKETİ
Yaptığı konuşmada KKD Başkanı Mehmet Genç’i tanıtan aynı zamanda Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTEV-Nds) yönetiminde olan Ekrem Sağır, Hannover’de, ilk Türk Hava Yolları (THY) seferinin gerçekleşmesine vesile olduğunu belirttiği Genç’in faaliyetleriyle birçok ilklere imza attığını söyledi. Ekrem Sağır, Türk toplumuna verdiği hizmetlerinden dolayı FÖTEV-Nds adına teşekkür plaketini Rüveyda Çelik ile birlikte Mehmet Genç’e takdim etti. Duygulanan Genç teşekkür ederken, kültür gecesine katkılarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti.
‘Hamsi Günü’ birlik ve beraberliği pekiştirdi

Başkonsolos Gül Özge Kaya, hamsi ikram edildiği gecede, Volkswagen AG’den (VW) Taner Özcan ve Aykut Günderen, iş insanı Hasan Kurtuluş, Fetullah Akbaba ve Alman davetlilerle birlikte.

20 YIL ÖNCE BAŞLATTI
İlk kuşak emektar insanlarımızdan olan Genç, 20 yıl önce başlattığı ‘Hamsi Günü’nün yanı sıra düzenlediği Cumhuriyet Bayramı etkinlikleriyle milli kültürümüzün yaşatılmasına da öncü oldu. Gecede ayrıca, Bremen’de spor ve basın dünyasından Birol Tan, Türk toplumuna yıllarca verdiği emeklerinden dolayı Mehmet Genç ve hayat arkadaşını Türk basını ve sporu adına tebrik etti. Konuşmalardan sonra Karadeniz’in leziz hamsisi, çorbası, tavası ve pilavı salata ile mısır ekmeği eşliğinde ikram edildi. Program, tatlı ikramından sonra karşılıklı sohbetlerle devam etti.

Haberin Devamı

‘Hamsi Günü’ birlik ve beraberliği pekiştirdi

‘Hamsi Günü’ birlik ve beraberliği pekiştirdi

BAKMADAN GEÇME!