Hamburg'un antrenöründen İstanbul itirafı

Güncelleme Tarihi:

Hamburgun antrenöründen İstanbul itirafı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2009 15:04

Galatasaray'ın UEFA'daki bir dahaki rakibi Hamburger Sport Verein'ın (HSV) Hollandalı antrenörü Martin Jol, „Galatasaray stadında girdiğim gördüğümüz 'Cehenneme hoş geldiniz' pankartları hafızamdan çıkmıyor. İstanbul'daki maçın çok zor olacağı kesin. Ama cehennemden de galip çıkmak mümkün“ dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN UEFA'nın bir dahaki turdaki rakibi Hamburger Sport Verein'ın (HSV) antrenörü Martin Jol, Galatasaray ile yapılacak iki müsabakanın çok zor ama zevkili geçeceğini söyledi. 54 bin kişilik HSH Nordbank Arena Statyumunda düzenlenen basın toplantısında Galatasaray ile çok çekici bir takım ile karşılaşacaklarını söyleyen Martin Jol, „HSV'ye gelmeden önce Galatasaray stadını tanıma imkanım oldu. Hangi takımla hatırlamıyorum yaptığımız maç için gittiğimiz statta gördüğüm 'Cehenneme hoş geldiniz' pankartları hafızamdan çıkmıyor. Muazzam bir atmosfer vardı. Kelimelerle anlatmak mümkün değil. Anlatsam da inanması güç. Orada rakip takım olmak kolay değil. İstanbul'daki maçın çok zor olacağı kesin. Ama cehennemden de galip çıkmak mümkün“ dedi.

„En az 15 bin Galatasaraylı gelir“

Jol, 54 bin kişilik HSV stadında statüler gereği biletlerin yüzde 10'unun Galatasaray'a ayrılacağını belirterek, „Ancak kentte yaşayan Galatasaraylılar ve diğer kentler gelenler mutlaka stada girme yolu bulacaktır. Benim şahsi görüşüme göre en az 15 bin kadar Galatasaraylı Hamburg'daki maçı izler“ dedi.

Eşi Türk kökenli

HSV'nin Futbol Şubesi Sorumlusu Dietmar Beiersdorfer, „Galatasaray Avrupa'nın en iyi takımlarından. İki maçında futbolseverlere çok keyif vereceğine inanıyorum“ dedi. Eşi Olcay Yağbasan Türk kökenli olan Dietmar Beiersdorfer, gazetecilerin sorusu üzerine, „Eşimin kardeşleri hepsi Galatasaraylı. Şimdiden beni iğnelemeye başladılar. Maç aile içinde de günün konusu“ dedi. Türkiye liglerini iyi takip ettiği söyleyen Beiersdorfer, „Galatasaray'da özellikle Arda'yı çok beğeniyorum. Çok etkili bir oyun tarzı var. Türk seyircilerinde katkılarıyla Hamburg'da güzel bir futbol şöleni yaşayacağız. Ama inanıyorum kazanan biz olacağız“ dedi.

Açılımı Hamburger Sport Verein (Hamburg Spor Derneği) anlamına gelen HSV kurulduğu 1919 yılından beri aralıksız en üst ligde oynayan az sayıda takımdan biri. Tarihinde altı Almanya Şampiyonluğu, üç Almanya Kupa Şampiyonluğu, bir Kupa Galipleri Kupası (1977) ve birde Şampiyon Kulüpler Kupası (1983) bulunan HSV, 1966-75 yılları arasında kadrosuna kaleci Özcan Arkoç ile Türk oyuncu katan ilk Alman takımlarından. Avrupa kupalarında şimdiye kadar sadece iki kez Türk takımlarıyla eşleşen HSV, son olarak eski HSVli santrfor Horst Hrubesch'in çalıştırdığı Samsunspor'u 1997'de Samsunspor'u Uİ Cup'tan eledi. Ondan önce eski Kupa Galipleri Kupası'nın önceki şekli olan Fuar Şehirleri Kupası'nın 1968/69 sezonundaki çeyrek finalinde Göztepe ile eşleşen HSV, kupadan çekildiği için Göztepe yarı finale yükselmişti. HSV'nin uunutlmas futbol efsaneleri Uwe Seeler, Manfred Kaltz, Horst Hrubesch, Felix Magath. Takımın aktüel kadrosunda genç Tunay Torun ile bir Türk kökenli futbolcu bulunuyor.

Hamburg'da 80 bin Türk yaşıyor

Galatasaray'ın rakibi olan HSV, kent-eyalet statüsündeki Hamburg'un iki profesyonel takımından biri. FC St. Pauli ikinci ligde top koşturuyor. Yaklaşık 80 bin civarında Türk'ün yaşadığı Hamburg, nüfus açısından Berlin'den sonra Almanya'nın ikinci büyük kenti. Elbe Nehri'nin liman kenti olan Hamburg, Almanya'nın en önemli ticaret merkezlerinden. Hamburg limanı ticaret hacmi açısından dünyanın dördüncü büyük limanı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!