Hamburg'da maç 1-1 biter

Güncelleme Tarihi:

Hamburgda maç 1-1 biter
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 12:52

HAMBURG'UN en kıdemli Türk spor muhabiri ve eski futbolcu İlhan Biricik (70)(RESİMDE SAĞDA), Galatasaray'ın HSV'yi Hamburg yenecek güçte olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gençliğinde Türkiye'de sırasıyla Ankara Gençlerbirliği, Ankara PTT, Konya Şekerspor ve Rize Güneşspor'da top koşturduktan sonra 1964'de Almanya'ya gelen İlhan Biricik'in futbol tutkusu burada sürdü. Hamburg ilk Türk takımlarından Hamburg Türkgücü'nün kurucuları ve futbolcuları arasında olan Biricik, 1967'de Beşiktaşlı milli kalecimiz Özcan Arkoç'un HSV'ye gelmesiyle, deplasman maçları hiç bir HSV maçını kaçırmadı. Spor muhabiri olarak Özcan Arkoç haberlerini Türkiye'ye bildiren İlhan Biricik, bu arada HSV uzmanı da oldu.

Az kalsın Galatasaraylı olacaktı

HSV'nin tarihinde ilk bir Türk takımıyla bu derece önemli bir maçta karşı karşıya geleceğini söyleyen Galatasaray efsanesi rahmetli Metin Oktay ve Milli Takım kalecisi Turgay Şeren'in yakın arkadaşı olan Biricik, „Galatasaray'a ilgim bir başka. Çünkü az kalsın bende Galatasaray'da forma giyecektim. Deneme antrenmanına çıkmak üzere kulübe gittim. Baba Gündüz lakaplı, Gündüz Kılıç beni görünce, 'Bu çok zayıf, biraz kilo alsında gelsin' demişti. O an moralim çok bozulmuştu ama bugün tatlı bir anı olarak hafızamda kaldı“ dedi. Halen fırsat buldukça HSV maçlarını takip eden emektar gazeteci İlhan Biricik, „Galatasaray, HSV'den daha iyi bir ekip. HSV, Hamburg'da maçı kazanacağını hiç sanmıyorum. Ya Gaylatasaray alır, ya da 1-1 biter“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!