Hamburg’da ‘Arızalı Beyinler’e alkış koptu

Güncelleme Tarihi:

Hamburg’da ‘Arızalı Beyinler’e alkış koptu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 11:27

Hamburg 6. Tiyatro Köprüsü Festivali çerçevesinde Tiyatro Anatolia, Ahmet Çavun Mirza yönetiminde ‘Arızalı Beyinler’i oynadı. Kadına şiddetin konu aldığı oyuna salonda alkış koptu.

Haberin Devamı

TİYATRO Anatolia, Hamburg’daki 6. Tiyatro Köprüsü Festivali’ne ‘Arızalı Beyinler’ oyunuyla katıldı. Ali İlhan Sayın’ın yazdığı, Ahmet Çavun Mirza’nın yönettiği oyunun konusu kadına şiddet. Rolleri paylaşan Ahmet Çavun Mirza, Hüsniye Karkın, Zeynep Sönmez, M. Şerif Özdoğan, Erkan Acer ve Mevlüt Aydın’ın yanı sıra Ali Akdemir (sunum), Ender Can (teknik), Murat Tosun, Murat Çağlar (sahne tasarımı) ve Volkan Arat’tan (fon sesi) oluşan ekip, oyunu Altonaer Strasse Okulu salonunda sahneledi.

Hamburg’da ‘Arızalı Beyinler’e alkış koptu
‘KADINA ŞİDDETE HAYIR’
Bu kadar önemli toplumsal bir konuyu basit bir gülmece kolayına kaçmadan ve bayağılaştırmadan, farkındalık yaratma çabasıyla oyunlaştıran yönetmen ve aynı zamanda usta oyuncu Ahmet Çavun Mirza büyük takdir topladı. İlk perdesinde erkek egemen toplumun kadınlara ön yargılı bakış açısının aktarıldığı oyunun ikinci perdesinde, bakış açısı değiştirilerek ‘ezen kadın, ezilen erkek’ perspektifiyle şiddet uygulayan erkeklere ayna tutuldu. Oyun sonunda dünyada ve Türkiye’de kadına yönelik şiddete ilişkin rakamlar okunarak, şiddet kınandı. Tiyatro Anatolia Hamburg coşkuyla alkışlandı.
Hamburg’da ‘Arızalı Beyinler’e alkış koptu

BAKMADAN GEÇME!