Hamburg havaalanı işgal edildi

Güncelleme Tarihi:

Hamburg havaalanı işgal edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2008 16:26

Hamburg'da "Sınır dışına karşı" düzenlenen protestoda Hamburg Fuhlsbüttel hava alanına giren göstericiler iki terminali işgal etti. Hava alanı trafiği aksadı.

Haberin Devamı

Hamburg’da 'Sınır dışına karşı' düzenlenen protestoda Hamburg Fuhlsbüttel hava alanında protestocular ile polisler arasında çıkan olaylarda 71 kişi gözaltına alınırken bir polis yaralandı.
Düzenlenen protestoda hava alanına gelen protestocular ellerinde 'Her insan yasaldır', 'Sınır dışına son', 'Herkese özgürlük' gibi pankartlarla hava alanının1 ve 2 numaralı terminaline girdiler.

71 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hamburg ve Schleswig-Holstein Eyaleti’nin de polis takviye ettiği geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protesto bin 590 polis memuru görev aldı. Havaalanına giren protestocular polislere sözlü hakaret ettiler ve salonda ortalığı dağıtmak istediler. Protestocular hava alanında bagaj bandının üzerine çıktılar, yolcu işlemlerini engellediler, yürüyen merdivenleri işgal ettiler, tuvaletleri tıkadılar ve polisler müdahaleye geçti. Yolcular tedirgin olurken çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

POLİS PROTESTOCULARI DAÐITTI

Binin üzerinde katılım olan protesto, zamanından önce polisler tarafından dağıtıldı. Zaman zaman hava alanının iki terminalinde oturma eylemi yapan protestoculardan slogan atıp, yürüyen merdivenleri bloke ettiler. Polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda bir polis memuru yaralandı. 71 gösterici geçici olarak gözaltına alındı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!