Hamburg’dan geldi katil oldu

Güncelleme Tarihi:

Hamburg’dan geldi katil oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 17:27

ALMANYA Hamburg'dan Danimarka’nın Christiansfeld şehrine tatile gelen 40 yaşındaki Türk, 21 yaşındaki Kasper Jacob'u bıçaklayarak öldürdü.

Haberin Devamı

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Türk, nefsi müdafaa sırasında istemeyerek, kendisine saldıran kişiyi öldürdüğünü söyledi. Sakallı olduğu belirtilen Türk’ün gözaltı süresi, çıkarıldığı mahkemece 4 hafta uzatıldı.

Gözaltına alınan Türk mahkemede verdiği ifadede yalnız başına bisikletiyle tatile geldiği Danimarka’da Sönderborg ve Nordborg şehirlerinde gecelediğini, Christiansfeld’e geldiğinde ise çok yorgun olduğu için bir bankta uyumak istediğini belirterek,

“Çok yorgundum uzandığım bankta uyumuş kalmışım. Birden bir sesle uyandım. Gözümü açtığımda başımda bir şahsın bana bilmediğim bir dilde bir şeyler söylediğini duydum. Beni rahatsız ediyordu. Tanımadığım ve niyetini bilmediğim için birkaç kez polis, polis diye bağırdım yardım istedim. Başımdaki şahsın umurunda değildi. Bisikletimi ve eşyalarımı çalmaya çalıştı” dedi.

Savcı, o sırada Türk’ün sözünü keserek “eşyalarını elledi mi?” diye sordu Türk de “evet, eşyalarımı alırken beni iteledi. Bana vurunca da ben bıçağımı çıkarıp ona doğru savurdum. O bana vurmaya devam edince ben de bıçakla kendimi savunmaya çalıştım. Amacım korkutmaktı. Ama o anda çelik yeleği olduğunu fark ettim” dedi.

Savcı tekrar Türk’ün sözünü keserek “kaçtı mı? diye sordu. Türk, “Evet yaklaşık 50 metre uzaklaştı. Ben onun düştüğünü falan görmedim. Onun için kendimi kurtarmak için oradan uzaklaşmak istedim. Onu bıçakladığım için kaçmak istemedim” dedi.

Duruşmada ifade veren Polisler, Danimarkalı Kasper Jakob’a ilk yardımda bulunurken olay yerine ambulansın geldiğini ancak aynı anda Türk’ün de tekrar geri geldiğini görünce yakalayıp gözaltına aldıklarını söylediler. Savcı Türk’e “Neden geri geldin?” diye sordu. Türk de “Yemek paketimi unutmuştum” cevabını verdi. Savcı tekrar neden bıçakladın? diye sorunca Türk “Çünkü bana vurmaya başlamıştı. Ben onunla başa çıkacak kadar güçlü değildim. Kendimi korumak istedim” dedi.

Savcı, hakime, olay yerinden kan izlerinin fotoğraflarını gösterdi. Ölen şahsın boğazında ve vücudunun üst kısmında çok sayıda bıçak izi olduğunu söyledi. Görgü tanıkları da Türk’ün kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalandığını polislere de bıçak çektiğini söylediler. 40 yaşındaki Türk tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaralı genç ise kaldırıldığı hastanede gece öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!