Halle saldırganı hapishanede gardiyanları rehin aldı

Güncelleme Tarihi:

Halle saldırganı hapishanede gardiyanları rehin aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2022 14:02

Ömür boyu hapse mahkûm edilen aşırı sağcı Halle saldırganı Stephan Balliet, önceki akşam iki gardiyanı rehin aldı. Balliet, cezaevi personelinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilirken gardiyanlar yara almadan kurtuldu.

Haberin Devamı

OLAY Magdeburg yakınlarındaki Burg Hapishanesi’nde yaşandı. Mahkûm akşam saat 21.00 sularında rehin alma eylemini gerçekleştirdi. Eylemin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi. Mahkûm, cezaevindeki diğer personelin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi ve bu sırada yaralandı. Gardiyanlar ise yara almadan kurtuldu. Olayın arka planı tam olarak bilinmiyor. Mahkûmun iki gardiyanı nasıl rehin tuttuğu da açıklanmadı. Rehin alma olayı nedeniyle geniş çaplı bir polis operasyonu gerçekleştirildi. Ağır silahlarla donatılan güvenlik güçleri hapishanenin önünde bekletildi.

DAHA ÖNCE DE KAÇMAYA ÇALIŞMIŞTI
Aşırı sağcı mahkûm Balliet daha önce de kaçma girişiminden bulunmuştu. Mahkûm, 2020 yılında bir hafta sonunda, duruşma sırasında Halle Cezaevi’nden kaçmaya çalışmıştı. Bir avlu tatbikatı sırasında 3.40 metre yüksekliğindeki çitin üzerine tırmanmış ve ve daha sonra yakalanmıştı.

Halle saldırganı hapishanede gardiyanları rehin aldı
ZOR BİR MAHKÛM
Aşırı sağcı Balliet, Yahudilerin en büyük bayramı olan Yom Kippur’un kutlandığı 9 Ekim 2019 tarihinde Halle’deki sinagogu basarak katliam yapma girişiminde bulunmuştu. Yangın çıkarıcı ve patlayıcı maddeler atan aşırı sağcı, giriş kapısına da ateş etti ancak binaya girmeyi başaramadı. Bu sırada sinagogun önünden geçen 40 yaşındaki bir kişiyi ve yakındaki bir büfede bulunan 20 yaşındaki bir erkek müşteriyi öldürdü. Kaçarken başka insanları da yaraladı. Halle suikastçısı 21 Aralık 2020’de ömür boyu hapis cezasına mahkûm edildi ve Burg Hapishanesi’ne gönderildi. Bunun Saksonya-Anhalt eyaletindeki en büyük ve en modern yüksek güvenlikli cezaevi olduğu belirtildi. Stephan Balliet, iş birliği yapmayan ve zor bir mahkûm olarak kabul ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!