Halkın güzelini siz seçin

Güncelleme Tarihi:

Halkın güzelini siz seçin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 17:28

“Uyumun ve başarının en güzel örneği“ sloganıyla ilk defa 2010 yılında düzenlenen MISS TURKUAZ güzellik yarışmasının üçüncüsü yarın “Biz de Almanya'yız” sloganıyla Gelsenkirchen'de yapılacak.Siz de, birinci, ikinci ve üçüncü güzeli seçin.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın en güzel Türk kızının belirlendiği Miss Turkuaz güzellik yarışmasının üçüncüsü 19.10.2012 Cuma günü Gelsenkirchen Wissenschaftspark’ta düzenlenecek.

Yarışmada 18-26 yaş arası, Alman vatandaşı ya da vatandaşlığa başvurmuş Türk kökenli, bekar ve çocuğu olmayan genç kızlar güzellikleri kadar özgüvenleri ve kültürel zenginliklerini de konuşturacaklar.

Kazanan güzeller Miss Deutschland 2013 ve Miss Intercontinental 2012’ye doğrudan katılma hakkını elde edecekler. Ayrıca Dubai’de tatil, EKIP ile ajans anlaşması, ödüllü “Mevsim Çiçek Açtı“ filminin yönetmenin yeni filminde rol imkanı, kıyafetler ve sürpriz hediyeler bekliyor. Her alanda varız Organizatör Yıldıray Cengiz yarışmayla ilgili şunları söyledi:

"Özellikle 4. nesil şu an Almanya toplumunun ayrılamaz bir ögesi durumunda. İş dünyasında, ticarette, hizmet sektöründe, medyada, sporda, politikada ve daha bir çok alanda başarılı Türkler yer almakta. Aynı zamanda biz artık burada kendi güzelliklerimizi de sergiliyor ve tamamen buralı olduğumuzu böylece gösteriyoruz. Almanya'ya uyum sağlamış, kendine güvenen, her alanda temsil yeteneği olan gençle kızlarımızla Almanya bizim diyoruz" dedi.

Jüride kimler var
Yarışma jürisi şu isimlerden oluşuyor:
- Berna Keklikler, Miss Turkuaz 2011, Miss Deutschland 2012 3.’sü
- Susan Henry, Miss Deutschland 2012
- Detlef Tursies, MGO Komitee Miss Deutschland
- Kenan Kolat, Almanya Türk Toplumu (ATT) Başkanı
- Volkan Baydar, Sanatçı, Orange Blue grubunun sesi
- Filiz Koç, Oyuncu, Model, İş Kadını
- Baha Güngör, Gazeteci/Yazar
- Ethem Çolakoğlu, Yayla Türk Genel Müdürü


İşte adaylar
1- ARZU AKYÜZ (24): Güzelliğim Allah vergisi “Allah vergisi güzelliğimi Miss Turkuaz'da sergileyerek, Türk kızlarının ne denli göz kamaştırıcı olduklarını ispatlamak istiyorum. Öte yandan bu yarışma ile karşılıklı hoşgörünün ve duyarlılığının daha huzurlu bir ortak yaşam için vazgeçilmez olduğunu duyurmak istiyorum.”

2- AYLİN ELİF KESKİN (21):
Yarışmayı kazanmak ilk adım "Gelsenkirchen'da üniversiteye gidiyorum. Miss Turkuaz yarışmasını kazanmak, atmak istediğim adımların ilki. Almanya'da uyumlu yaşamak, benim için kendim olma ve kendi istediğim gibi yaşamaktan geçiyor. Türk kızlarının örnek alabileceği birisi olmak için Miss Turkuaz 2012 olacağım.”

3- BETÜL AĞABEYOĞLU (18):
Almanya'ya uyum sağladım "Köln'de meslek eğitimi görüyorum. Bu yarışma benim için bir başlangıç. Miss Turkuaz 2012 olarak geleceğime yön vermek istiyorunm. Yürüyüşüm ve boyum benim dışa vuran belirgin özelliklerim. Ancak kişiliğimle de günümüz Almanya toplumuna uyum sağladım.”

4- BURCU KAMA (18):
Kendime güveniyorum "Ulm kentinde yaşıyorum ve liseye gidiyorum. Bu yarışmaya katılarak Almanya'daki Türk kızlarını temsil etmek istiyorum. Kendime güveniyorum. İçinde yaşadığımız Alman toplumuna uyum sağladığıma inanıyorum. Bunu göstermek için Miss Turkuaz 2012 olmak istiyorum."

5- BURCU SANALAN (20):
Kriterleri yerine getiriyorum "Neuss'ta lise son sınıf öğrencisiyim. Birlikte yaşam ve uyum ancak karşılıklı duyarlılıkla olacak. Kendine güvenen güzel kızlar bunun için çalışmalı. Miss Turkuaz'da sadece alımlı bir Türk kızı aranmıyor. Zeki ve öz güveni yüksek kızlar katılıyor. Ben de tüm kriterleri yerine getiriyorum."

6- BÜŞRA ŞAHİN HAN (20):
Güzellik göreceli "Lüdenscheit'te yaşıyorum. Güzellik göreceli bir kavram ama beğenilmek her kızın hoşuna gidiyor. Bu yüzden mankenliği seviyorum. Yaptığım işle kendi ufku genişletmek ve yaşadığımız topluma faydalı olmak istiyorum."

7- CANSU FİLİZ ASLANALP: (24):
Sadece güzelliğe bakmayın "Leimen'da yaşıyor ve ofis elemanı olarak çalışıyorum. Bu yarışma Almanya'da yaşayan Türk kızlarının kendilerini göstermeleri için büyük bir fırsat. Sadece güzelliğimize odaklanmayan, zeka ve karakterimize de önem veren bu yarışmaya dahil olmaktan dolayı sevinçliyim.”

8- ÇİĞDEM AVCI (22): Modern kültürle yetiştim "Lampertheim'da farmakoloji teknik asistanlığı yapıyorum. Bu yarışma modern Türk kültürünü Almanya'da yansıtmak için önemli bir fırsat. Kendim de modern Türk kültürüyle büyüdüm ve bunu tüm boyutlarıyla yansıtmaya çalışıyorum. Kendi özümüzü kaybetmeden çevremizdeki yaşam ve kültüre uyum sağlamalıyız. Miss Turkuaz işte tam bu fırsatı bize veriyor.”

9- DAMLA BİNGÖL (20):
Önyargıları yıkmak istiyorum "Berlin'de üniversite öğrencisiyim. Bu yarışma, Türk kızlarının geleceklerine yön vermek ve başkalarına yardımcı olmak için önemli bir fırsat. Ben başarılı uyumun göstergesiyim. Burada eğitim aldım ve hayatım merkezi Almanya'da. Olumsuz 'Türk kızı' klişesini yıkmak istiyorum."

10- DENIZ ERDAL (18):
Güzel ve zekiyim "Oedheim'da bankacı olarak çalışıyorum. Miss Turkuaz, Almanya'daki Türk kızlarının ne kadar güzel olduklarını ve buraya uyum sağladığımızı gösteriyor. Bizler gibi başarılı uyum örneklerini tanıtan Miss Turkuaz olmak istiyorum.”

11- DERYA AKBAY (23):
Toplumun bir parçasıyız "Hannover'de üniversite okuyorum. Başarının geldiğiniz ülkeye değil, gösterdiğiniz azim ve direncinize bağlı olduğunu ispatlamak istiyorum. Miss Turkuaz göçmen kökenli gençlerin buluşmaları için bir platform olurken, biz de bu toplumun bir parçası olduğumuzu gösterebiliyoruz. Göçmen kökenli gençlere örnek olmak için Miss Turkuaz 2012 olmak istiyorum.”

12- ESRA OLGUN (23):
Ne mutlu bana "Krefeld’den üniversite tahsili görüyorum. Başarılı uyum örneklerinin tanıtıldığı ve Türk kültürünün yabancı bir ülkede temsil edildiği Miss Turkuaz yarışmasına dahil olmak beni çok mutlu etti. Uyum, güzellik ve öz güven gibi aranan kriterleri yerine getirdiğim için Miss Turkuaz 2012 olacağıma inanıyorum.”

13- GÜLCAN POLAT (21):
Özümü unutmadım "Hückelhoven'da üniversite okuyorum. Başarılı uyumun en güzel örneğiyim. Burada doğdum ve kendime burada özümü unutmadan iyi bir hayat kurmak istiyorum.”

14- MELİS IŞIK (18):
Hem taç hem diploma "Miss Turkuaz bana göre sadece bir güzellik yarışması değil. 'Biz de artık buralıyız' mesajı verebileceğimiz önemli bir platform . Yarışmaya Duisburg'dan katıl ıyorum. Lise öğrencisi yim. Güzellik tacımı, üniversite diplomasıyla taçlandıracağım."

15- MELTEM İSMAİL (20):
Öz güvenin ifadesiyim "Düren'de farmakoloji teknisyen liği yapıyorum. Almanya'da yaşayan tüm Türk kızlarına cesaret ve özgüven aşılayarak, kendilerine koydukları hedeflere ulaşabileceklerini göstereceğim .”

16- SELİN CAL (22):
Uyumun göstergesiyiz "Würzburg'da üniversite öğrencisiyim. Bu yarışma Almanya'daki Türk kızlarının başarılı ve uyum içinde yaşadıklarının belirgin göstergesidir. Miss Turkuaz, geçmişine sahip çıkan onurlu kişiliği olmalı.”

17- SUZAN SEVER (21):
Almanya'nın yeni yüzüyüz Hamburg 'da daşıyor ve Hamburg 1 televizyonunda program asistanı olarak çalış ıyorum. Biz iki topluma da aitiz. Almanya'da göçün getirdiği bir değişim var. Biz bu değişimin yeni yüzleriyiz. Bir parçamız Türk, bir parçamız Alman . En büyük özelliğim kafama koyduğumu yapmaktır. Profesyonel mankenlik ve oyunculuk yapmak istiyorum.”

18- YELİZ CAVANMİRZA (17):
Türk-Alman kızıyım "Stuttgart’ta lise öğrenci yim. Kendi mi Almanya’da yaşayan bir Türk-Alman kızı olarak gör üyorum. Miss Turkuaz’da kendimizi gösterme fırsatı bulduğumuz için yarışıyorum. Sıkça konuşulan uyumu ancak hakkında konuşmayı bıraktığımız zaman, ona ulaşacağımızı düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!