Halk seçti, halk indirdi

Güncelleme Tarihi:

Halk seçti, halk indirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2022 11:11

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, dün yapılan halk oylaması sonucunda görevinden alındı. Sandığa gidenlerin yüzde 95’i Feldmann’ın gitmesinden yana oy kullandı.

Haberin Devamı

AYRI yaşadığı eşi Zübeyde Temizel’e makamını kullanarak yüksek maaşlı bir iş ayarladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann için dün halk oylaması yapıldı. Toplam seçmen sayısının yüzde 30’undan fazlasının (152 bin 455) Belediye Başkanı Feldmann’ın görevden alınması için oy kullanması gerekiyordu. Yapılan oylamada 200 binden fazla Frankfurtlu, Feldmann’ın görevden alınması için oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre halk oylamasına katılan seçmenlerin yüzde 95’i, Feldmann aleyhine oy kullandı. Ancak seçim kurulu, açılan sandıklardan çıkan oylarla gerekli sayıya ulaşıldığını duyurdu. Herkesin ‘zor’ gözüyle baktığı Feldman, halk oyuyla seçildiği Frankfurt Belediye Başkanlığı görevinden yine halkın oylarıyla alınmış oldu. Feldmann’la ilgili dava ise devam ediyor.

Haberin Devamı

SONUÇLARI KABUL ETTİ
SPD’li siyasetçi oy sayma işlemi bitmeden önce basının karşısına çıktı ve görevden alındığını kabul etti. Feldmann, “Bu, cuma günü artık belediye başkanı olmayacağım anlamına geliyor” dedi. Feldmann’ın yerine kimin seçileceği ise önümüzdeki haftalarda belli olacak. Ancak Feldmann, 1 hafta daha resmi olarak bu görevde kalacak. Daha sonra yerine geçici olarak Yeşiller Partisi’nden Belediye Başkan Yardımcısı Nargess Eskandari-Grünberg bakacak. Hessen’deki yasalar gereği belediye başkanının en geç 5 Mart 2023’te seçilmiş olması gerekiyor.

3 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR
Feldmann hakkında konumunu kullanarak şu anda ayrı yaşadığı eşi Zübeyde Temizel’e ayrıcalık sağladığı suçlamasında bulunuluyor. Sosyal yardımlaşma kurumu AWO bünyesindeki Türk-Alman kreşinde yönetici olarak görevlendirilen Zübeyde Temizel’e hiçbir gerekçe yokken yüksek maaş bağlandığı ve diğer yuva yöneticilerinden farklı olarak makam arabası tahsis edildiği iddialar arasında. Feldmann’ın Frankfurt Belediye Başkanı seçilmeden önce AWO’da çalıştığı ve o dönemde AWO yöneticileriyle kişisel ilişkileri bulunduğu belirtiliyor. Feldmann’ın suçlu bulunması durumunda 3 yıla kadar hapis veya para cezası alması öngörülüyor.

Halk seçti, halk indirdi
Ayrı yaşayan Peter Feldmann ile Zübeyde Temizel’in 6 yaşında bir çocukları var

Haberin Devamı

EŞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI
Feldmann, yargılandığı davanın ikinci duruşmasında avukatı aracılığıyla özel hayatına yönelik açıklamalarla da çok tartışıldı. Zübeyde Temizel ile inişli-çıkışlı ilişkisi olduğunu, çok büyük bir aşk yaşamadığını ve daha çok flört ettiğini, hamileliğin istenmeden olduğunu açıklayan Feldmann’ın avukatı, müvekkilinin, Zübeyde Temizel’in ilişki sırasında hamille kaldığı için evlenmek zorunda olduğunu belirtirken, “Feldmann, çocuğa bir aile imkânı vermek ve Zübeyde’nin kültürel geçmişi nedeniyle onunla evlenmeye karar verdi” dedi. Üstelik Peter Feldmann’ın hamileliğin başlangıcında kürtaj konusunda ısrarcı olduğu, hamileliğin ‘ikisi arasındaki ilişkiden bağımsız olarak ortaya çıktığını’ söyledi. Bu açıklamalar hem Türk toplumu hem de kamuoyu tarafından çok büyük tepki gördü. Feldmann, daha sonra bu açıklamalar için özür dilemek zorunda kaldı.

Halk seçti, halk indirdi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!