Halk oyunları şöleni

Güncelleme Tarihi:

Halk oyunları şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2011 10:39

Almanya'nın Langen kentinde bu sene 17. kez düzenlenen Türk Halk Oyunları Festivali'nde, Anadolu'nun dört bir yanına ait Türk halk oyunları gösterileri başarıyla sunuldu. Bu seneki festival Langen'le Tarsus'un kardeş kent oluşlarının 20. yılı nedeniyle Tarsus'a adandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde yayınlanan Toplum gazetesinin Langen'de düzenlediği geleneksel 17. Türk Halk Oyunları Festivali büyük bir şölene dönüştü. Langen ile Tarsus’un kardeş kent oluşlarının 20. yılı nedeniyle Tarsus'a adanan festivalde, Stuttgart HETAT, Göppingen TASV, Duisburg AFİR, Stuttgart SUTHOT, Ravensburg Ravhoytop, Hollanda Daaden Yörem, Ulm Dinazorlar, Münih Elvan, Avusturya Kızılca ile Marburg Biedenkopf Türk Kadınlar Kolu grupları Anadolu'nun dört bir yanından derledikleri oyunları başarıyla sundular.

Festivalin açılış konuşmasında Tarsuslu olduğu kadar kendini Langenli de hissettiğini kaydeden Toplum gazetesi sahibi Mehmet Canbolat, iki kimliğin insana zenginlik kattığını, festivalin de çok kültürlülüğün bir yansıması olduğunu söyledi.

TÜRK TOPLUMU İÇİN ÖNEMLİ
Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı da, halk oyunlarının Almanya'da Türk toplumunu bir arada tutan önemli tutkallardan biri olduğunu kaydetti. Offenbach Valisi Oliver Quilling ise Almanya ile Türkiye'nin yüzyılı aşan bir dostluğa sahip olduğunu belirterek, Offenbach bölgesinde büyük bir kültür buluşması gerçekleştiği için mutlu olduklarını söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da halk oyunlarının Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir unsur olduğunu, festivali düzenleyen Mehmet Canbolat'ın ilçeleri için de bir şans olduğunu dile getirdi.

Yedi saat süren festival maratonunda halk oyunları gösterilerinin yanı sıra sanatçılar Gönül Doğruel ile Cüneyt Yıldırım, slayt gösteriler eşliğinde Tarsus yöresine ait türküler seslendirdiler. Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün Tarsus bölgesine ait halk oyunları kostüm defilesi de büyük ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!