Halk oyunları şöleni

Güncelleme Tarihi:

Halk oyunları şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 14:53

Langen’de yapılan yarışmada düzenleme dalında, Ebersbach Ayyıldız Trabzon yöresi oyunları ile, Stuttgart HETAT ekibi de Edirne-Roman oyunları ile birincilik ödülünü paylaştılar. Otantik dalda da birincilik ödülünü kazanan ekipler, Kırklareli oyunları ile Stuttgart SUTHOTi ve Muğla oyunları ile Avusturya-Lustenau’dan Kızılca ekibi oldu.

Haberin Devamı

HESSEN Toplum Gazetesi tarafından düzenlenen Türk Halk Oyunları Yarışması Langen’de yapıldı. Bu yıl 16. yapılan Halk Oyunları Yarışması’nda, düzenlemeli dalda Ebersbach Ayyıldız Halk Oyunları ekibi Trabzon yöresi oyunları ile Stuttgart HETAT ekibi de Edirne-Roman oyunları ile birincilik ödülünü paylaştılar. Yarışmada otantik dalda birincilik ödülünü kazanan ekipler de Kırklareli oyunları ile Stuttgart SUTHOT ekibi ve Muğla oyunları ile de Avusturya-Lustenau’dan Kızılca ekibi oldu.

Başta Offenbach Kaymakamı Oliver Quilling, Langen Belediye Meclisi Başkanı Bayan Wahler Wunder, Langen eski Belediye Başkanı ve Langen’in Türkiye’deki kardeş kasabası Tarsus’un Fahri Hemşerisi Dieter Pitthan, Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Raci Karaca olmak üzere çok sayıda Alman ve Türk konuğun katıldığı yarışmaya halk da yoğun ilgi gösterdi.

Kaynaşma örneği

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Langen Belediye Meclisi Başkanı Bayan Wahler Wunder, Langen Belediyesi’nin hazırlık aşamasında yarışmaya her türlü desteği verdiğini belirterek, "Bu halk dansları şöleni buradaki Türk toplumunun, kendi değerlerine, kültürüne sahip çıkarak Alman toplumun ile kaynaşmasını en güzel örneğidir“ dedi.

Yarışmayı başından sonuna kadar izleyen Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı da, ödül töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin de uzun süre halk oyunları çalışması yaptığını ve Türk gençlerinin sahnedeki gösterilerini büyük bir gururla izlediğini söyledi. Saygılı, "Gençlere yönelik sanat, spor ve kültür etkinliklerine ağırlık verilmesinin muhteşem sonuçlarını bir kez daha burada gördük“ dedi.

10. Yıl Marşı çalındı

Yarışmaya katılan çocuklarını, arkadaşlarını yalnız bırakmayarak Langen’e gelen anne, babalar, arkadaşlar, yarışmacı gençleri büyük bir coşkuyla desteklediler. Yarışma sonuçlarının açıklanması öncesi yarışmaya katılan tüm ekiplerin oyuncuları sahnede yerlerini aldıktan sonra Hessen Toplum Gazeteci sahibi Mehmet Canbolat’ın "Yarışma sonuçlarını açıklamadan önce size bir sürprizimiz var. Bizim bugün burada coşkuyla birarada olmamızı, sizin gibi coşkuyla, belki çok az gördüğünüz ama anne ve babanızın geldiği ülkeyi vatan yapan ve size emanet eden önderimizi anmak istiyoruz“ dedi. Mehmet Canbolat’ın sözlerinden sonra 10. Yıl Marşı eşliğinde sahnedeki dev ekrana yansıyan ve Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri, ekip üyesi gençler ile salondaki seyircileri coşkuya boğdu. Yarışmacı gençler ve seyirciler 10. Yıl Marşı’nı tek yürek ve tek ses olarak birlikte söylediler.

14 ekip yarıştı

Yarışmada otantik ve düzenleme dalında olmak üzere 2 kategoride toplam 14 halk oyunları ekibi yarıştı. Yarışmada dereceye giren diğer ekipler şöyle: Düzenleme dalında: İkincilik ödülü: Stuttgart-SUTHOT (Ordu yöresi), Üçüncülük ödülü: Ravensburg RAVHOYTOP (Aydın yöresi), Dördüncülük ödülü: Garbsen Türkeispor (Artvin yöresi) Pforzheim Arkadaş (Artvin yöresi)
Otantik dalda: İkincilik ödülü: Göppingen Egeliler (Denizli yöresi), Ebersbach Ayyıldız (Akçaabat oyunları) Üçüncülük ödülü: Ulm Dinazorlar (Ankara Seymen oyunları), Dördüncülük ödülü: Ravensburg RAVHOYTOP (Erzurum yöresi), Pforzheim Arkadaş Topluluğu (Elazığ yöresi).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!