HALiL ALTINTOP UMUTSUZ

Güncelleme Tarihi:

HALiL ALTINTOP UMUTSUZ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 10:23

Augsburg’un Türk golcüsü Halil Altıntop (31) dört yıl daha futbol oynamayı planlıyor. Golcü futbolcu en son üç yıl önce giydiği milli formayı tekrar istiyor. Ancak bu konuda umutsuz. Halil “Fatih Terim’i tanıyorum. Biliyorum şansım çok düşük” diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİZİ Hamit Altıntop ile birlikte bir dönem Bundesliga'da adından çok bahsedildi. Kaiserslautern formasıyla attığı gollerle ismini duyurdu. Türk milli takımının da değişmez futbolcusu oldu. 23 yaşındayken Bundesliga'da sezonu 20 golle tamamladı. Kaiserslautern'de ilk baharını yaşadı. Şimdi ikinci baharını Augsburg'da yaşıyor. Hedefi yine Türk milli takımında oynamak. Ancak bu konuda fazla umudu yok Halil Altıntop'un. En son üç yıl önce milli takım forması giydi. Ayyıldızlı formaya olan özlemi sürüyor.

Halil Altıntop “Milli takım formasını giymek bir şeref. Fatih Terim'i tanıyorum. Oynatmak istediği futbolu da biliyorum. Bu yüzden benim milli takıma dahil olma ihtimalim çok zayıf. Şansım çok düşük. Ancak bu sayfayı hala kapatmış değilim” dedi. Geçen yıl geri döndüğü Bundesliga'da Augsburg forması giydi. Ligin 34 maçın tamamında sahada yer aldı. 10 da gol attı. Performansı futbol otoriteleri tarafından da beğenildi. Kicker dergisine konuşan 31 yaşındaki Halil “Augsburg benim için doğru adres. Oynamak istediğim forvetin ortasında oynuyorum. Daha önceki takımlarda kanatlarda oynadım. Ben Augsburg'a da forvetin ortasında oynayacağım için geldim. Dört yıl daha futbol oynamak istiyorum” dedi.

SCHALKE’YE GELMEMELiYDiM

Kaiserslautern’deki başarılı performansından sonra 2006 yılında Schalke’ye transfer olan Halil Altıntop “Şimdi olsa farklı düşünürdüm. O dönemde biraz duygusal karar verdim. Doğduğum yerin takımıydı Schalke. Onun etkisi oldu. Şimdiki tecrübemle o kararı vermezdim” diyerek Schalke’ye transferininden duyduğu pişmanlığı anlattı.

Trabzonspor’da iyi bir dönem geçirdiğini de anlatan Halil “Yeni başkan geldi. Kimin antrenör kimin menajer olacağı belli değildi. Aslında futbolcular olarak çok istekliydik. Ancak olmadı. Trabzonspor’da iki yıl içinde ödemelerde de bir sıkıntı yaşamadım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!