Hakaret yok, ama

Güncelleme Tarihi:

Hakaret yok, ama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 14:19

Almanya'nın Bielefeld kentinde Türklere ve Atatürk'e hakaret eden bir okur mektubu yayınlayan yerel gazete “Westfalen Blatt” 'ın genel yayın yayın yönetmeni Andre Best Türkleri rencide eden yazıda tutarsızlık gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Best, Türklere hakaret eden okur mektubu hakkında gazetemizin sorularını şöyle yanıtladı: “Irkçı ve şahsi hakaret içeren yazıları yayınlamıyoruz. Bu yazıda bir hakaret göremiyoruz. Onun için yayınladık. Türkleri rencide etmek istemedik. Şimdi yazıyı sizin bakış açınızdan okuduğum vakit, bazı tutarsızlıkları fark ediyorum. Onun için eğer bu yazıya cevap yazmak isteyen Türk vatandaşları olursa, seve seve onları da yayınlarız. Kriterlerimiz şöyle: Hakaret olmayacak, yorum olacak ve gazetemizde yayınlanmış bir konu hakkında olacak. Yayınladığımız bu yazı bizim düşüncelerimizi ifade etmese de, kriterlere uygun olduğu için yayınladık. Yazıyı yazan şahsı tanımıyorum. Ama bundan sonra bu şahıs tarafından bizlere gelen mektupları daha dikkatli inceleyeceğiz.”

Yazıda geçen “Kürdistan´da doğdum” ibaresi üzerine “Kürdistan nerede bulunuyor?” şeklindeki sorumuza Genel Yayın Yönetmeni Best şöyle yanıt verdi: "Ben Kürdistan'ı bir ülke olarak biliyorum. Yanılmış olabilirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!