Gurbette Mosbach Türkspor şov!

Güncelleme Tarihi:

Gurbette Mosbach Türkspor şov
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 16:50

Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümü dolayısıyla Almanya’daki Türk kulüplerinin katıldığı bir Atatürk Kupası turnuvası da Mannheim’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Gurbette Mosbach Türkspor şov
Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosluğu’nun himayesinde, başkonsolosluğun sorumluluk bölgesindeki Türk futbol kulüplerinden 14’ünün katıldığı turnuvada ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk Kupası’ Mosbach Türkspor’un oldu. Mannheim’daki Hakan Çalhanoğlu Futbol Akademisi tesislerinde gerçekleştirilen salon futbol turnuvasının final maçı Mosbach Türkspor ile Pforzheim Fatihspor arasında oynandı ve maç 2-2 berabere bitince, sonucu penaltı atışları belirledi (5-3). Turnuvanın üçüncülüğünü de Sinsheim Türk Gücü’nü 4-1 mağlup eden Oberderdingen Fatihspor kazandı.
Gurbette Mosbach Türkspor şov
Turnuvaya Mannheim Türkspor’dan kızlar da iki takım olarak katılıp, kendi aralarında oynadıkları maçla etkinliğin bir futbol şölenine dönüşmesini sağladılar. Turnuvaya katılan diğer takımlar şöyle:
Türkspor Mannheim, GU-Türkspor Pforzheim, Ataspor Offenburg, SV Pfingstweide, Türkspor Mühlacker, Karlsruhe Başkonsolosluğu Karması, Hochstaett Türkspor, DTFV Bad Saeckingen, 1. FC Wiesloch ve Türkspor Eppingen.
Gurbette Mosbach Türkspor şov

Mannheim Başkonsolosluğu görevlilerinden İlhan Kuyrukçu’nun koordinasyonunda katılan tüm takımların yöneticilerinin gönüllü katkısıyla gerçekleştirilen turnuvanın sonunda dereceye giren takımalar ve başarılı oyunculara kupa ve ödülleri törenle verildi. Törene rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin, Muavin Konsolos Sedat Bıçak tarafından temsil edildi. Türkspor Mosbach’tan Burak Gülmez’in en iyi futbolcu, Fatihspor Pforzheim’dan Antonio Arnone’nin en iyi kaleci seçildiği turnuvanın gol kralı da FC Mannheim Türkspor’dan Ayhan Sabah (30 gol) oldu.
Gurbette Mosbach Türkspor şov

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!