Gurbetçiler dikkat! Böyle yöntem görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçiler dikkat Böyle yöntem görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 16:05

İzmir-Çanakkale karayolunda seyahat eden yabancı plakalı otomobillerin tekerlek ve bağlantı noktalarına kimyasal madde sürüp, tekrar hareket ettiklerinde duman çıkmasını sağlayan, ardından da kendi araçlarıyla peşlerinden gidip, tamir etme bahanesiyle sürücülerden para alan çift, Bergama’da yakalandı.

Haberin Devamı

KENT merkezinde yaşayan Kader Y. (34) ve eşi Ayşe Durdu Y. (37), İzmir- Çanakkale karayolunda yabancı plakalı araçları ve özellikle gurbetçi sürücüleri kendilerine hedef seçti. İddiaya göre çift, yoldaki alışveriş merkezleri ve akaryakıt istasyonlarında mola veren sürücülerin park halindeki otomobillerinin tekerleklerine ve bağlantı noktalarına kimyasal bir madde sürüp, hareket etmesini bekliyor. Sonra da kendi araçlarıyla peşlerinden gidiyor.

Gurbetçiler dikkat Böyle yöntem görülmedi

Sürdükleri kimyasal maddenin yolda giderken tekerleklerden duman çıkarmaya başlamasıyla kurban seçtikleri sürücüleri durduran çift, yardım etme bahanesiyle yaklaşıp tamir edebileceklerini söylüyor. Sürücülerin kabul etmesi durumunda yerinden söktükleri tekerleği kendi araçlarına yükleyerek uzaklaşan çift, bir süre sonra sadece temizleyip geri getirip yerine taktıkları tekerlek için 100-200 dolar ya da euro alıyor.

Haberin Devamı

Gurbetçiler dikkat Böyle yöntem görülmedi

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Gelen şikayet üzerine yol üzerindeki bir alışveriş merkezinin güvenlik kameralarını inceleyen jandarma ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledi. İzmir- Çanakkale karayolunu kullanarak Kuşadası’na tatile gitmek üzere yola çıkan Bulgaristan vatandaşı Toma Stoyanov yönetimindeki A.0853 MH plakalı otomobilin sol arka lastiğine aynı yöntemi uygulayan ve yardım bahanesiyle söken şüpheliler, suçüstü yakalandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!