Gurbetçi iş insanı Taner Ay: Hedefimiz yatırımlarımızı Türkiye’ye taşımak

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçi iş insanı Taner Ay: Hedefimiz yatırımlarımızı Türkiye’ye taşımak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2019 12:55

Geçen sene Almanya’da yılın iş insanı seçilen babası Çetin Ay ile birlikte birçok başarılı projeye imza atan gurbetçi iş insanı Taner Ay, Adana’da yerli ve milli elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadı. İlk etapta Adana’da fabrika kurmayı planlayan Ay, daha sonra memleketi Kırşehir’de fabrika kuracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

ADANA’da üretimini yapacağı elektrikli otomobilin tüm projesinin hazır olduğunu belirten Ay “Son zamanlarda Türkiye’de yerli ve milli otomobilin temelleri atıldı. Aynı şekilde bizim de tüm projemiz hazır. Biz şirket olarak tamamen yerli ve milli elektrikli araç üreteceğiz” dedi.
Almanya’nın en büyük hastanelerinden City Klinik Şehir Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Taner Ay, “Bundan sonraki hedefimiz yatırımlarımızı Türkiye’ye taşımak. İnşallah ülkemizin ilk milli ve yerli üretim olacak elektrikli otomobilini biz yapacağız” şeklinde konuştu. Gençlik yıllarında Fortuna Düsseldorf ve Bayer Levrekusen takımlarının alt yapılarında futbol oynayan Ay, Kırşehirspor’a da talip oldu.

 

BAKMADAN GEÇME!