Güner Yücel 92 yaşında vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Güner Yücel 92 yaşında vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 10:22

Nedret-Güner Yücel çifti, Türkiye ile Almanya arasındaki iş gücü anlaşması imzalanmadan 1959 yılında Almanya’ya gelen ilk Türklerden. Çiftin, İstanbul’da başlayan 70 yıllık birlikteliklerinin arasına ölüm girdi. Güner Yücel, 92 yaşında Berlin’de hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

70 yıllık hayat arkadaşını kaybeden 92 yaşındaki Nedret Yücel, sevgili eşinin defin töreninde gözyaşlarına hâkim olamadı. Tabutu önünde saygıyla eğilen Nedret Yücel, eşini toprağa defnetmeden önce uzun uzun vedalaştı. Güner Yücel’in cenazesi Berlin-Gatow mezarlığındaki Müslümanlara ayrılan bölümde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan yakınları ve dostları, Nedret Yücel ile sinema ve film branşında görev alan kızları Zeynep Yücel’i yalnız bırakmadı. Nedret Yücel, sevenlerinin kolunda ayakta zorlukla durabildi.

Güner Yücel 92 yaşında vefat etti
‘EN ÇOK DENİZİ ÖZLERDİM’ DEMİŞTİ
Hürriyet gazetesi, İş Gücü Anlaşması’nın 50’nci ve 60’ıncı yılı anısına özel olarak hazırladığı kitaplarda çiftin hikâyelerine yer vermişti. Genç bir eczacı olarak 1959 yılında eşiyle birlikte Stuttgart’a gelen Güner Yücel, son olarak Hürriyet Avrupa Koordinatörü Ahmet Külahçı’nın Kasım 2021’de yaptığı röportajında anılarını anlattı. Güner Yücel, “Türkiye’den ayrıldıktan sonra en çok neyini özlediniz?” sorusuna şu cevabı vermişti: “Stuttgart’taki evimizin penceresinden baktığımızda hep dağları ve yeşillikleri görürdük. O dağların arkasında deniz olduğunu düşünürdüm hep. Biz Kalamış’ta, sahilde oturuyorduk. Denizi özlüyordum en çok. Ben denizi çok severdim, yüzmeyi çok severdim. Her yaz Türkiye’ye giderdik. Türkiye’ye gitmediğimiz zaman da deniz olan yerlere, örneğin İtalya’ya giderdik. Deniz, deniz, deniz! En çok denizi özlerdim.”
Güner Yücel 92 yaşında vefat etti

Güner Yücel 92 yaşında vefat etti

Güner Yücel 92 yaşında vefat etti

Güner Yücel 92 yaşında vefat etti

 

BAKMADAN GEÇME!