Güçlerimizi ırkçıya karşı birleştirelim

Güncelleme Tarihi:

Güçlerimizi ırkçıya karşı birleştirelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 16:37

Berlin’de Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu DevletBakanı Maria Böhmer’in başkanlığında biraraya gelen Türk toplumtemsilcileri, aşırı sağla ortak mücadelenen şart olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

ALMANYA’da önceki gün Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer’in daveti üzerine neonazi terör saldırıları ve sonuçlarını değerlendirmek üzere m başbakanlıkta biraraya gelen 32 göçmen temsilcisi, neonazi cinayetlerinin bir an önce aydınlatılmasını ve aşırı bağa karşı ortak mücadele edilmesini istedi.

Başbakanlıkta yapılan toplantıya İçişleri Bakanlığı’ndan Dr. Hans- Georg Maassen, Adalet Bakanlığı’ndan Dr. Birgit Grunmann, Federal Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanlığı’ndan Josef Hecken de katıldı. Bakan Böhmer, “Bu saldırılar sadece göçmenlere yönelik değil, topluma yöneliktir. Çeşitliliğin Almanya için bir zenginlik olduğunun görülmesi için ortak çalışma yapmalıyız” dedi.

Türk toplum temsilcileri, toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Herkesi şoke etti

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-İHK) Genel sekreteri Suat Bakır:
Tesadüfen ortaya çıkan terörist cinayetler Türklerde, Türk girişimcilerde, tüm göçmenlerde ve Alman toplumunda şok yarattı, ayrıca sayısız isimlerin bir hedef listesinde olması güvensizlik ve hatta korku yarattı. Devlet göçmenlerin güvenini tekrar kazanması için, acilen ve eksiksiz tüm terör zanlılarının ve destekçilerinin tutuklanmasını sağlaması, devlet içinde hatalı davranan, suç işleyenler varsa, bunlar kamuoyu ile acilen paylaşmalı.

Hatalarını anladılar

Çok Kültürlü Forum Derneği’nden Kenan Küçük: Terör konusundaki hataları anlamaları olumlu bir girişim. Yetkililerin özür ve Federal Alman Meclisi’nde kurbanları anmak için özel bir oturumun düzenlenmesi, Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un kurbanların yakınlarını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet etmesi güzel bir girişimdir.

NPD kapatılmalı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nden Mustafa Yaman: Göçmen örgütü olarak, NPD’nin kapatılmasını destekliyoruz. Bu ülkede yaşayan herkesin görevi görevidir. Bu tür mesnetsiz olayı sadece yabancılar, değil çoğulcu toplum protesto etmelidir.

Mücadele edilmeli

Almanya Müslümanları Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Bekir Alboğa: Toplantıda ırkçılıkla mücadele edilirken, İslam düşmanlığı ile de mücadele edilmesi gerektiğini belirttim. Irkçı saldırılardan en çok nasibini alan DİTİB’e bağlı camilerdir.

Ortak çözüm bulmalıyız

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 2. Başkanı Ali Ertan Toprak: Toplantıda bu saldırının belirli bir gruba veya sadece göçmenlere değil tüm topluma yapıldığını söyledim. Tüm farklılıklarımızla ırkçı teröre karşı mücadele etmemiz gerektiğini dile getirip, göçmeni ve Almanı ile sağduyulu insanların el ele vererek birlik ve beraberlik içinde ortak çözüm bulmamız gerekir.

Net tavır alınmalı

Almanya Göçmen Örgütleri Çalışma Birliği Başkanı Mehmet Tanrıverdi: Bizi en çok endişelendiren konu ırkçılığın hala Almanya’da küçümsenemeyecek ölçüde olmasıdır. Bu ülkede yüzde 20 ırkçı eğilimli insanların olduğunun söylenmesi tedirgin edicidir. Türklere hakaret eden ve dışlayan Thilo Sarrazin gibi birinin hala SPD üyesi olmasını ciddiye alıyoruz. Bu tür kişilere karşı açık ve net bir şekilde tavır almalı ve bu kişilerle mücadele etmeliyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!