Grimm Kardeşleri çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Grimm Kardeşleri çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 11:25

Almanya'da heykeltraş Cemal Uran (52), ünlü masal yazarları Wilhelm ve Jacob Grimm kardeşlerin adını taşıyan okul için yaptığı üç heykelden sonra, şimdi de Grimm kardeşlerin heykelini yapmaya başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hanau kentinde yaşayan heykeltraş Cemal Uran (52), ünlü masal yazarları Wilhelm ve Jacob Grimm kardeşlerin adını taşıyan okul için yaptığı üç heykelden sonra, şimdi de Grimm kardeşlerin heykelini yapmaya başladı.

Dörder buçuk tonluk taştan Kalle, Garry Marry ve Engelti adını verdiği heykellerin üç yıldan beri Hanau kentinde bir çocuk parkını süslediğini belirten sanatçı Uran, "Bu figürleri çocuklar okulda minyatürlerini yaptı. Belediye benden bunların heykel haline getirilmesini istedi. Bunun üzerine her figür için dört buçuk ton taş kullanarak çocukların tasarımlarını dokuzar haftalık çalışma sonucunda parkta ölümsüzleştirdik. Şimdi de aynı okulun adını taşıdığı Grimm kardeşlerin heykeli üzerine çalışıyorum" dedi.

Çocuklukları Hanau kentinde geçen Grimm Kardeşler iki ünlü Almanmasal yazarıdır. Yazdıkları eserler dünyanın her yerinde tanınıyor. İki kardeşin yazdığı ve Alman dilinin tüm inceliklerin taşıyan masallardan bazıları şöyle: Pamuk Prenses ve Yerdi Cüceler, Bremen Mızıkacıları, Parmak Çocuk, Fareli Köyün Kavalcısı, Hansel'le Gretel.

Uran, okullarda çocuklara heykel ve taşların işlenmesi için kurslar veridiğini belirterek "Çocuklar çok yaratıcı. Ancak bu yaratıcılığın ortaya çıkması için onlara şans tanımak, becerilerinin ortaya çıkmasına katkı sağlamak gerekiyor. Bende 14 yaşında iken resimlerimi gören bir kişi tarafından keşfedildim. Heykel ile ilgili becerilerimi bundan sonra geliştirebildim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!