Gözler İmralı’ya çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Gözler İmralı’ya çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 10:17

PKK’nın çekilme sürecini durdurmasının ardından sürecin geleceğine ilişkin son sözün Abdullah Öcalan tarafından söyleneceği belirtiliyor. PKK’nın kararının ardından BDP İmralı’ya gitmek için başvurdu.

Haberin Devamı

PKK’nın çekilme sürecini durdurmasının ardından gözler İmralı’ya çevrildi. Abdullah Öcalan’la acil görüşme talebinde bulunan BDP kanadından önümüzdeki 20 günün kritik olduğu değerlendirmeleri geliyor. Son yaşananlara ilişkin Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çekilmenin durdurulmasının sürecin bittiği anlamına gelmediğini, hükümetin adım atması ve demokratikleşme paketeni açmaksı için önünde 20 günlük kritik bir süre bulundruğunu söyledi. Hükümetin şu ana kadar bir adım atmadığını belirten Kaplan, sürecin Öcalan tarafından başlatıldığını ve sürecin geleceğine yine Öcalan tarafından karar verileceğini ekledi.

Bu kapsamda BDP heyeti, Adalet Bakanlığı’na Öcalan ile görüşmek için acil talepte bulundu. Yaşananları “bir kriz durumu” olarak nitelendiren BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Öcalan ile bir an önce görüşme yapılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Baluken, “Mevcut durumu yaratan hükümetin tutum ve politikalarıdır. Hükümet bu politikalarından vazgeçecekse Öcalan’a karşı olan tutumundan başlayabilir” dedi.

Haberin Devamı

DÖRT AYDA 600 PKK’LI
Bununla birlikte PKK, çekilme sürecinin bilançosunu açıkladı. DHA’nın haberine göre, PKK kaynakları, 8 Mayıs-26 Ağustos tarihleri arasındaki yaklaşık dört aylık süreçte yaklaşık 600 PKK’lı Türkiye sınırları dışına çekildi.

Konuyu yakından takip eden gözlemciler, çekilmenin durdurulmasının ve süreçte tıkanmanın ciddiyetine yönelik açıklamaların müzakerelerde Öcalan’ın elini güçlendirme amacı taşıdığına dikkat çekiyor. Bu nedenle izin çıkması halinde Öcalan’ın BDP heyetine vereceği mesajlar da sürecin kaderi açısından kritik önem taşıyor. Ayrıca, yaz mevsiminin sona ermek üzere olması ve PKK’nın eylem yapmadığı kış aylarının yaklaşması da örgüte zaman kazandıracak bir diğer gelişme.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!