‘Görlitzer Park geceleri kapatılsın’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

‘Görlitzer Park geceleri kapatılsın’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 10:30

Berlin’de Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg kesimindeki adeta uyuşturucu yuvası haline gelen Görlitzer Park’ın geceleri kapatılması gündeme geldi.

Haberin Devamı

BAŞKENT Berlin’de Türklerin yoğun olduğu ‘Küçük İstanbul’ olarak bilinen Kreuzberg kesimindeki ‘Görlitzer Park’ın adeta uyuşturucu yuvası haline gelmesi ve işlenen suçların artması üzerinde geceleri kapatılması gündeme geldi. Geçen hafta çarşamba sabahına doğru 27 yaşında bir kadının erkek arkadaşının gözleri önünde bir grup tarafından tecavüze uğraması üzerine Görlitzer Park’ın geceleri kapatılması tartışmaları yoğunlaştı. CDU’lu Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, “Görlitzer Park’ta yaşananları kabullenmek mümkün değildir. Bu böyle devam edemez. Berlin’deki parklar ve yeşil alanlar herkese açık olmalı, ama güvenli de olmalı. O nedenle buralarda güvenliğin artırılması için gereken girişimlerde bulunacağız” açıklamasında bulundu. Kai Wegner, gece-gündüz demeden uyuşturucu satılan ve kullanılan Görlitzer Park ve diğer yeşil alanlardaki gelişmeleri görüşmek için İçişleri ve Adalet Senatörleri ile bir araya gelip, yeni bir değerlendirmede bulunacaklarını da açıkladı. Wegner ayrıca “Ben polislerimize güveniyorum” diyerek emniyet yetkilileri ve görevlilerden gelecek önerileri göz önünde bulunduracaklarını söyledi.

‘Görlitzer Park geceleri kapatılsın’ tartışması
AKŞAMLARI KAPATILSIN
Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slownik, polisin bu sorunu tek başına çözemeyeceğini belirtirken, toplumun her kesimine kendileriyle iş birliği yapma çağrısında bulundu. Barbara Slovnik, Görlitzer Park’ın etrafında dikenli tellerden çitler çekilmesini ve iki ayrı girişe konulacak kapıların akşamların kitlenerek parkın geceleri halka kapatılmasını önerdi. Ancak bu sayede Görlitzer Park’ta şiddet, uyuşturcu satışı ve uyuşturucu kullanma suçlarının önüne sınırlı da olsa geçilebileceğini de söyledi. Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekillerinden CDU’lu Burkard Dregger de, Görlitzer Park’ın yerleştirilecek kameralarla izlenmesini önerirken, parti arkadaşı Timur Husein, parkın polisler tarafından 24 saat kontrol edilmesini istedi. Görlitzer Park’ta bu yılın ilk yarısında 8 cinsel tecavüz ve cinsel taciz suçu saptandığı, geçen hafta erkek arkadaşının gözleri önünde bir kadını iğfal eden gruptan iki kişinin polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı da açıklandı. Yakalananların ikisinin de Afrikalı olduğu belirtildi.
‘Görlitzer Park geceleri kapatılsın’ tartışması

 

 

BAKMADAN GEÇME!