Görkemli cami projesine onay

Güncelleme Tarihi:

Görkemli cami projesine onay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2023 10:34

İki yıl önce Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nin yeni projesine izin vermeyen Heilbronn Belediye Meclisi, yeni yapılan oylamada oy çokluğuyla imar değişikliğini onayladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Heilbronn şehrine görkemli cami projesinin çok yakışacağını belirten DİTİB Genel Başkan Yardımcısı ve Heilbronn DİTİB Merkez Camii Dernek Başkanı Erdinç Altuntaş, “Heilbronn’da umutla beklediğimiz, biz Heilbronnlu Müslüman toplumunun büyük bir heyecanla beklediği DİTİB Merkez Camii Projesi yapım onayı bugün büyük bir çoğunlukla onaylandı” dedi. Heilbronnlu Müslüman toplumu adına böyle bir projeyi hayata geçirecekleri için çok mutlu olduklarını belirten Altuntaş, şunları söyledi: “Cami projemize verilen onayın heyecanını ve sevincini yaşıyorum. DİTİB camiası olarak bu kararı büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bizler 36 yıldır şu anki bulunduğumuz binamızdayız. Bizler, bu toplumun ve Heilbronn’un birer parçalarıyız. Birinci nesil büyüklerimiz şu anki yaşadığımız ülke olan Almanya’nın kalkınması için 60 yıl önce buraya geldi. Ülkenin kalkınmasında çok büyük katkı sarf ettiler. Şimdiki nesiller ise Almanya’da doğup Almanya’da büyüdü, Alman vatandaşı ve Müslüman olarak bu toplumun içinde hayatlarını topluma faydalı bir şekilde sürdürmeye devam ediyorlar.”

Haberin Devamı

Görkemli cami projesine onay


Heilbronn DİTİB Merkez Camii Dernek Başkanı Erdinç Altuntaş

ŞEHRE YAKIŞIR GÜZEL BİR ESER OLACAK
“İnşa edilecek cami hem bizler için hem de gelecek nesillerimiz için çok büyük önem arz ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Harry Mergel ve İnşaat Mühendisi Andreas Ringle bu süreci yakından takip edip çok güzel bir şekilde yönettiler. Belediye Meclisi üyelerimizle yaptığımız toplantıda binamızın genel görünümü bozulmayıp bazı değişiklerin yapılmasına, bunlardan birinin ise binamızın zemin katının ana yoldan 9 metre geriye çekilmesine ve üst katların 3 metre ana yol tarafına doğru yeniden uzaması gibi bazı değişiklikler yapılması kararına vardık. Çünkü camiden veya şenliklerimizde caminin önünde kullanıma açık alan yoktu. Arazi ihtiyacımız vardı, yakın zaman önce yandaki binayı da satın alarak camimizin arazisine katıp alanımızı genişlettik. Ben inanıyorum ki, bizler el birliğiyle belediyemiz ve meclis üyelerimizle iyi ilişkilerle Heilbronn’a yakışır güzel bir eser yapacağız. Projemiz haziran ayına kadar mutabık kaldığımız değişikliklerin yapılmasından sonra her yeni yapıda olduğu gibi kanun gereği halk için 40 günlük kamusal yoruma açılacak. 40 gün sonrasında yaklaşık eylül ayı gibi yasal olarak resmiyete kavuşturulup camimizin yapımı için somut çalışmalara başlanacak.”

 

BAKMADAN GEÇME!