Görev süresi 1 yıl uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Görev süresi 1 yıl uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 00:00

Almanya Federal Meclisi (Bundestag), yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'de konuşlandırılan Patriot füze sisteminin ve Alman askerlerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması kararını onayladı.

Haberin Devamı

Bundestag'da “Operation Active Fence” misyonu kapsamında Türkiye'nin talebi üzerine NATO'nun hava savunmasının güçlendirilmesi için gönderilen Patriot füze sisteminin ve Alman askerlerin görev süresinin uzatılması için yapılan oylamada 503 milletvekili "evet", 70 milletvekili de "hayır" oyu kullandı, 7 milletvekili "çekimser" kaldı. Böylece Bakanlar Kurulu'nun 7 Ocak'ta aldığı karara Federal Meclis'in de onay vermesiyle Patriot füze sistemi ve Alman askerlerinin görev süresi 31 Ocak 2016'ya kadar uzatılmış oldu.

Oylamadan önce yapılan konuşmalarda Federal Meclis'te grubu bulunan partiler arasında sadece Sol Parti, Alman askerlerinin görev süresinin uzatılmasına karşı çıktı.

Bundestag, 2012 yılının Aralık ayında iki Patriot bataryası ve füzelerle 400 kadar Alman askerinin Türkiye'de görevlendirilmesi yönünde karar almıştı. Karar geçen yıl da 1 yıllığına uzatılmıştı.

Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı, Türkiye'nin NATO'ya yaptığı talep üzerine Almanya, ABD ve Hollanda'dan gönderilen Patriot füze sistemleri sınır bölgesine yerleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!