Gölde Kardelen tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Gölde Kardelen tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 16:51

Paderborn'daki evinin önünden kaçırılarak öldürülen Kardelen Kıraç'ı (8) öldüren sapık katilin bulunması için soruşturmayı çok yönlü olarak sürdüren polis, dün küçük kızın elbiselerinin bulunduğu Möhne Gölü çevresindeki baraj yolunda tatbikat yaptı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Paderborn kentinde tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç'ın sapık katilini bulmak için kurulan 50 kişilik özel ekip dün cesedin bulunduğu orman yolunda yoğun bir araştırma yaptı.

Cinayet masası detektifleri, öncelikle küçük Kardelen'in bir başka yerde öldürülüp daha sonra cesedinin ormanlık alana atılması ihtimali üzerinde durdular. Çocuğun elbiselerinin yol kenarına atılmış olarak bulunması şüpheleri güçlendirdi.

Kreisstrasse 8 olarak tanınan baraj yolunun güney bölümünde bulunan Kardelen'e ait elbiselerin hareket halindeki bir araçtan mı atıldığı, yoksa sapık katilin yayan olarak mı buralarda dolaştığı veya eğer araçtan indiyse burada ne kadar süre kaldığına dair sorulara cevap arandı. Bunun için hareket halindeki değişik araçların içinden elbiseler atılarak, bölgeye nasıl yayıldığı konusunda tatbikat yapıldı. Tatbikat sırasında 400 metrelik baraj yolu uzun bir süre trafiğe kapatıldı.

ÇOCUK KATİLİ TANIYOR MU ?

Almanya'da büyük yankı yapan vahşi cinayet Padernborn ve çevresinde en fazla konuşulan konu oldu. Çevre sakinleri çocuğun 'tanıdık biri' tarafından kaçırıldığını öne sürdüler. Aileyi yakından tanıyan bir komşu Kardelen'in yaşı küçük olmasına rağmen yabancılara karşı duyarlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim anladığımıza göre gündüz saatlerinde bu çocuk zorla kaçırılamaz. Ancak, çocuğu tanıyan biri kandırabilir. Kardelen'in cesedinin 60 kilometre uzaktaki ormanlık alanda bulunması da çocuğun önce bir arabaya bindirildiğini göstermektedir." Polis, otopsi raporunda belirlenen çocuğun öldürüldüğü gün ve saat konusunda açıklama yapmadı.

AYNI KATİL Mİ?

Öte yandan 2007 yılında Hannover'den kaçırılarak öldürülen 8 yaşındaki Jenisa adlı kızın cinayeti ile Kardelen cinayeti arasında benzerlik olduğu ileri sürüldü. Jenisa'nın elbiselerinin de öldürülmeden önce otomobilden dışarı atıldığını açıklayan yetkililer, olayın aynı sapık tarafından işlenmiş olabileceği üzerinde duruyor.

OLAY NASIL OLDU?

Geçtiğimiz Pazartesi günü öğleyin saat 14.30 sıralarında ailenin oturduğu Benedikter Caddesi'nde kaçırılan Kardelen Kıraç'in cesedi özel köpekler sayesinde Möhne Gölü yakınlarındaki bir ormanlık alanda bulunmuştu. Otopside küçük kızın tecavüze uğradığı ve daha sonra boğularak öldürüldüğü belirlendi. Paderborn'daki DİTİB Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Kardelen'in cenazesi babasının memleketi Ordu'da toprağa verildi. Kardelen için Cuma günü Paderborn Belediye binasının önünde düzenlenen anma törenine 8 bine yakın kişi katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!