Gökkuşağı çocuğu

Güncelleme Tarihi:

Gökkuşağı çocuğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 10:39

Eşcinsel milletvekili Michael Kauch ile kocası Henry Patke, dört yıllık evlat özlemlerini ‘Gökkuşağı’ yöntemiyle giderdi.

Haberin Devamı


Kauch ile Patke biyolojik olarak çocuk sahibi olamayınca, aynı durumdaki lezbiyen çiftle anlaştı. Şimdi minik Sophia’nin iki annesi ve iki babası var.

ALMANYA’da 2009 yılından beri bir erkekle evli olan eşcinsel milletvekili FDP’li Michael Kauch, baba oldu. Çiftin çocuk hayali ‘Gökkuşağı’ adı verilen ilginç bir yöntemle gerçekleşti. Lezbiyen bir çiftle anlaşan Kauch ve kocası Henry Patke, bu yolla evlat sahibi oldu. Cumartesi günü Berlin’de doğan minik Sophia’nın şimdi iki annesi, iki de babası var.

Almanya’da Gökkuşağı Ailesi adı verilen yöntemle çocuk sahibi olan eşcinsel çift sayısının ise 30 bin civarında olduğu açıklandı.

NASIL OLUYOR

İkisi de erkek olan Kauch ve eşi Patke’nin birlikte çocuk sahibi olmaları biyolojik olarak mümkün değil. Aynı şekilde lezbiyen çiftin de birbirlerinden çocuk sahibi olma ihtimali yok. Bunun üzerine çiftler anlaşarak, aralarında ‘eş değiştirme’ yöntemiyle bu hayallerini gerçekleştirdi. Çiftler, çocuk sahibi olmadan önce velayet ve bakım gibi konularda yazılı anlaşma yaptı.

ALMANLAR SICAK BAKIYOR

Haberin Devamı

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre her dört Almandan üçü eşcinsel evliliklere karşı değil. Araştırmaya katılanlar eşcinsel evliliklerin tıpkı geleneksel evlilikler gibi yasal statüye kavuşturulması ve
eşcinsel çiftlere aynı yasal hakların verilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak politikacılar tüm hakların verilmesi konusunda kararsız. Özellikle muhafazakar iktidar partisi CDU eşcinsel çiftlere evlat edinme hakkı tanınmasına karşı çıkıyor. Ancak Gökkuşağı yöntemiyle eşcinsel çiftler evlat sahibi olabiliyor.

Tuncay YILDIRIM / KÖLN



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!