Göçmen taksi şoförlerine puan sistemi

Güncelleme Tarihi:

Göçmen taksi şoförlerine puan sistemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 17:40

Danimarka'da göçmenlerin taksi şoförü olmaları zorlaştırıldı. Taksi Kurulu, göçmenlerin taksi şoförü olabilmeleri için lise veya dengi okuldan mezun olma, eğitim, meslek, dil ve toplum bilgisi gibi konularda puan toplama şartı getirdi.

Haberin Devamı

Kopenhag'da görev yapan taksi şoförlerinin yarıdan fazlasının göçmen asıllı olduğu bildirildi. Danimarka İstatistik Bürosu, göçmen asıllı taksi şoförlerinden sadece yüzde 30'unun, Danimarkalı taksi şoförlerinin ise yüzde 98'inin eğitimli olduğunu açıkladı.

Uygulamaya karşı çıkan Türk taksiciler ”Danimarka'da taksi firmalarının bize ihtiyacı var. Çünkü biz göçmenler olarak, Danimarkalı arkadaşlarımızın çalışmak istemedikleri saatlerde ve ortamlarda çalışıyoruz. Müşterilere daha iyi davranıyoruz. Puan sistemi ile göçmenlerin taksi şoförlüğü yapmalarını engellemek istiyorlar. Zaten taksi şoförü olmak kolay değil. Bir çok aşamadan ve sınavdan geçiyoruz. Hükümet aile birleşiminde, oturma izni almakta ve vatandaşlığa geçmekte puan sistemi getirdi şimdi de Taksi Kurulu, puan sistemi getiriyor" dediler.

Adnan Ahmad ve Safraz Salim adındaki iki taksi şoförü, karara Eşitlik Kurulu'na başvurarak itirazda bulunduklarını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!