Göçmen sandalyesi

Güncelleme Tarihi:

Göçmen sandalyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 12:26

ALMANYA’da Baden Württemberg Eyaleti’nin 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle sanat, kültür, politik, ekonomik ve toplumsal alanda ünlü kişiler tarafından hazırlanan 60 sandalye satışa sunularak elde edilen gelir çocukların eğitim ve gelişim projelerine hibe edilecek.

Haberin Devamı

5 Kasım’da Stuttgart Resim ve Heykel Galerisi’nde (Staatsgalerie) sergilenecek olan sandalyeler, daha sonra eBay Stars & Charity’de açık arttırmayla satılacak. Sandalyeleri hazırlayan ünlülerin röportaj ve çalışmalarının yer aldığı televizyon programı ise 7 Aralık’ta Güney Batı Almanya Televizyonu’nda (SWR) yayınlanacak.

Türk ve Alman bayraklarıyla kaplanan sandalyede Türklerin vazgeçilmezleri çay ve simit ile Almanların vazgeçemedikleri bira ve brezel motiflerini işleyen karikatürist Erdoğan Karayel, Almanya’da yaşayan göçmen sanatçı olarak bir ‘Göçmen Sandalyesi’ hazırladığını söyledi. Göçmenlerin iki ülkenin kültürüyle yaşadığını belirten Karayel, şöyle konuştu: “Yaşarken de arkasında iki ülkenin olmasını istiyor. Her iki ülkenin güveniyle yaşamak istiyor. Türk ve Alman halkı arasında derin bağlar oluştu. Simit ve brezel, çay ve bira ile bu ayrılmaz bağı anlatmak istedim. Karikatür sanatı, etkili ve güçlü bir sanat dalı. Almanya sanata çok önem veren bir ülke. Almanya’da yaşayan göçmen kökenli bir sanatçı olarak çalışmalarımda barış, dostluk ve ortak gelecek mesajı veriyorum.”

Bosch, Daimler, Dekra, Porsche, Audi, HP, Breuninger, Lidl, Würth, Michael Schumacher, Stefanie Graf, Stuttgart Şehir idaresi, Heidelberg Şehir İdaresi, Andrea Müller gibi ünlü isimlerin, kuruluşların katıldığı Charity 2012 aksiyonunda, Baden-Württemberg Türk Toplumu Derneği ilk kez bir Türk kuruluşu olarak yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!