Giresunlular Essen'e akın etti

Güncelleme Tarihi:

Giresunlular Essene akın etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2012 18:18

ALMANYA’nın Essen kentinde ilk kez gerçekleştirilen ve üç gün devam eden ‘Almanya 1. Giresun Günleri’ için Giresunlu hemşeriler Türkiye ve Avrupa’nın dört bir yanından kente akın ettiler.

Haberin Devamı

Ruhr Turm İş ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik için Türkiye’den 30, Avrupa’dan da 13 kuruluş stand açarak etkinliğe ekonomi fuarı havası kazandırdı.

İlk gün yaklaşık 750 ziyaretçinin geldiği etkinliğe Ruhr Turm’un sahibi Prof. Dr. Hubert, Schulte-Kaemper, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ruhr Havzası Bölge Valisi Karola Geiss Netthöfel, Bottrop Anakent Belediye Başkanı Bernd Tischler, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Almanya’daki Giresun dernekleri temsilcileri de katıldı.

ARTIK DİKİLİ AĞACIM VAR
Giresun’a yaptığı ziyaretten çok etkilendiğini ifade eden milyoner işadamı Schulte- Kaemper, şöyle konuştu:

“Ben artık bir Giresunluyum. Doğal ve tarihi güzelliklerine, insanlarının samimiyetine bayıldım. Ziyarette vali bey bizim anımıza bir Noel ağacı dikti. Artık Giresun’da bir dikili ağacım var. Bende bu ağaca karşılık bu binada bir odayı Giresun Valiliğine tahsis etme kararı aldım.”

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise, “Almanya’nın ekonomik ve siyasi gücünü biliyoruz. Zaten iki ülkenin çok eskilere dayanan bir dostluğu ve işbirliği var. Biz bunun devamını getirmek için buradayız. Bu etkinliğin Giresun’a mutlaka bir dönüşünün olacağına inanıyoruz. İşe önce yanlış ön yargıları yıkmakla başladık. Sırada yatırım var” diyerek Almanya’daki işadamlarını yatırıma davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!