Geo Dergisi'nden İstanbul'a övgü

Güncelleme Tarihi:

Geo Dergisinden İstanbula övgü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 11:31

Almanya'da kültür ve arkeoloji dergisi Geo Special, İstanbul'a özel bir sayı yaptı. Ayasofya'nın fotoğrafını kapak yapıp övgüler yağdırdığı Geo Special adlı dergide İstanbul'un görülmeye değer bir dünya kenti olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da yayınlanan kültür ve arkeoloji dergisi GEO , Türkiye' nin incisi İstanbul'a özel bir sayı yaptı.

Ayasofya'nın fotoğrafını kapak yapıp övgüler yağdırdığı Geo Special adlı dergi 148 sayfa.

Şimdi müze olarak yoğun ziyaretçi akına uğrayan 1500 yıllık Ayasofya'nın daha önce kilise olduğunu 1453 yılından itibaren ise İstanbul'u ele geçiren Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürüldüğü de belirtildi.

Geo Special dergisi yanında ayrıca "İstanbul bir masal gibiydi" adıyla Hessen Televizyonu'nun yönetmenliğini Kamil Taylan'a yaptırdığı eski ve yeni İstanbul arasındaki farkları gösteren DVD'yi de hediye olarak verdi.

İstanbul'u dünyada iki kıta da bulunan tek bir metropol kenti olarak yorumlayan dergide, İstanbul'un tarihi mekanları yanında güncel yaşamdan da fotoğraflar ve röportajlar da yer alıyor.

İstanbul'un, "Suyun kenarındaki dünya kenti" olduğu manşetiyle verilen bir haberde ise Boğaziçi'nin İstanbul'a ayrı bir güzellik kattığı da kaydedildi. Boğazdaki uzantı olan Haliç'in kenti adeta iki ayrı dünyaya ayırdığı da vurgulanan haberde,

"Beyoğlu tarafı modern bir kent görüntüsü verirken, öbür tarafı ise İstanbul'un eski halini göstermekte. Süleymaniye camii ve minareleriyle muhteşem görünüyor" denildi.

Eski ve yeni İstanbul farkları
Dergide İstanbul'da başta Topkapı Sarayı olmak üzere Osmanlı İmparatorluğu ve modern Türkiye'nin kuruluşunun gözler önünde açıkça göründüğü de öne çıkartılırken, İstanbul'un bin maceralarla dolu bir kent olduğunun altı çizildi.

İstanbul'un ve Türkiye'nin geniş tanıtımı yapılırken İstanbul'a özgü , balık ekmek, turşu ve simit satıcılarıda fotoğraflarla tanıtıldı.

Anadolu'dan ebeveynlerinin 50 yıl öncesi İstanbul'a göç ettiği Emine, Metin ve Gülhan isimli Türklerin yaşamlarıda konu edildi.

Türkiye' deki işadamları, iş kadınları yanında İbrahim Tatlıses gibi sanatçılara da yer verilen dergide her yıl 300 bin göç olduğu ifadesi de yer aldı.

İstanbul'da kaçırılmayacak 6 önemli olay
Dergide İstanbul'a geleceklerin kentteki İstanbul'u İstanbul yapan 6 önemli olayı mutlaka kaçırmamaları istendi.

Bu 6 olay şöyle sıralandı.
1- Üsküdar'dan kız kulesine doğru güneşin batışını izlemek
2- Müezzinlerin ezan okumaları
3- Kahvelerde nargile içmek
4- Türk hamamına gitmek
5- Türk yoğurdu yemek
6- Dolmuş yolculuğu yapmak

Tüm gazete bayii ve kitapçılarda satışa çıkartılan Almanca Geo Special dergisinin ücreti ise 15,90 Euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!