Gençlikspor Belgesel oldu

Güncelleme Tarihi:

Gençlikspor Belgesel oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2013 14:10

Recklinghausen Gençlikspor, Daniel Huhn tarafından çekilen 'Weltklasse Kreisklasse' isimli belgesel filme konu oldu. Filmde Gençlikspor'un bir futbol sezonu boyunca spor çalışmaları, antrenmanları, maçları ve sosyal çalışmaları beyaz perdeye yansıtıldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Recklinghausen kentinde bulunan Gençlikspor için 95 dakikalık belgesel bir film çekildi. Yönetmen ve yapımcı Daniel Huhn tarafından çekilen Welt Klasse Kreisklasse isimli belgesel film, bir futbol sezonunda Recklinghausen Gençlikspor'u anlatıyor. Weltklasse Kreisklasse filminin galası Recklinghausen Cineworld Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi.

SPORUN YANINDA DÜĞÜN DE VAR

Weltklasse Kreisklasse belgesel filminin yönetmen ve yapımcısı Daniel Huhn, filmin çekimlerinin yaklaşık iki yıl sürdüğünü söyledi. Üniversite'de okurken Ruhr Bölgesi'nde Türk futbol takımlarını anlatan bir röportaj serisi yaptığını anlatan Daniel Huhn,''Bu çalışmada Recklinghausen Gençlikspor'un çalışmalarını fark ettim. 2008 yılında küçük bir spor derneği olan Gençlikspor, son yıllarda yaptığı çalışmalar ile önemli yol kat etti. Takımda kadınlar önemli bir rol oynuyor. Kız takımları var. Bunun yanında kentte uyum çalışmalarında da ön sıradalar. Bende bu çalışmaları belgesel bir film yapmaya karar verdim. Bu takım tam bir aile portresi sunuyor. Filmde takımın bir sezon boyunca yaptığı spor çalışmalarının yanında futbolcuların özel günlerini ve düğün törenlerini de bulabilirsiniz''diye konuştu.

GENÇLİKSPOR BİR AİLE GİBİ

Recklinghausen kentinde sadece sporda değil sosyal alanda da aktif olarak çalıştıklarını söyleyen Gençlikspor Başkan Yardımcısı Muharrem Gürbüz,''Biz bir aile gibiyiz. Kadınlarımız Sumba Dansı kursu yapıyor. Kız takımımız var. 9 genç takımımız bulunuyor. 2012'de Recklinghausen Uyum Ödülü'nü aldık. Bu başarılarımız filmde gösteriliyor. Film çekimleri sırasında Daniel Huhn'a her türlü desteği ve kolaylığı sağladık''şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!