Gençlerimiz yarı finalde

Güncelleme Tarihi:

Gençlerimiz yarı finalde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 12:24

Almanya'da Albert Schweitzer Basketbol Turnuvası'nda Türkiye Genç Milli Takımı'mız ikinci turun ikinci maçında Fransa'ya bir sayı farkla 75-74 mağlup oldu. Yenilgiye rağmen Türkiye A genç Basketbol takımı yarı finale yükseldi. Yarı finaldaki rakip İspanya.

Haberin Devamı

ALMANYA'da 26. Albert Schweitzer Basketbol turnuvasına katılan Türkiye A Genç Milli Takımımız ikinci turun ikinci maçında Fransa'ya 75-74 yenildi. Yenilgiye rağmen Türkiye A genç Basketbol takımı averajla yarı finale yükseldi. Yarı finaldaki rakip ise İspanya.

İlk yarıda iyi mücadele
Mannheim MWS Sporthalle'de Atilla, Metecan, Kerem, Osman, ve Burak Can beşlisiyle maça tutuk başladı. İkinci dakikadan sonra açılan Türkiye ilk beş dakikaya girilirken skoru 14-11 lehine çevirdi. Fakat Fransa üst üste bulduğu basketlerle ilk çeyreği 23-19 önde geçti. İkinci çeyrekte özellikle defansta iyi mücadele eden gençlerimiz beşinci dakikasında skoru 29-29 yaparak eşitliği sağladı. 10 sayı kaydeden Burak Can ile 9'ar sayı atan Osman ve Metecan'la Türkiye ilk yarıyı 38-32 önde kapadı.

Fransa farkı eritti Türkiye tekrar kaçtı
İkinci yarının ilk üç dakikasında Türkiye hiç sayı bulamazken Fransa dört sayı atarak farkı iki sayıya indirdi. 36-38. Bu çeyreğin son beş dakikasına girilirken skor 41-41 oldu. Gençlerimiz Tayfun ve Osman'la farkı açtı: 56-49. Fransa üçlüklerle karşılık verdi. Gençlerimiz ise oyundan kopmayıp bu çeyreği de 7 sayı önde kapamasını bildi: 61-54

Son çeyrekte heyecan
Dördüncü ve son çeyrekte Fransa farkı eritti ve son beş dakikaya girilirken farkı 4'e indirdi. Türkiye Metecan'la karşılık verdi ve fark tekrar 7'ye çıktı: 69-62. Maçın bitimine üç dakika kala skor 69-68 oldu. Bu dakikadan sonra üst üste gençlerimiz hata yapınca Fransa skoru 75-74 lehine çevirdi. Türkiye karşılaşmadan bir sayı farkla mağlup ayrıldı.: 74-75.

Averajla yarı finale yükselen Türkiye A Genç Milli Takım idari menajeri Barbaros Akkaş "Yarı finalde güçlü İspanya'yı devirip, finale yükselmek isitiyoruz. Gençlerimize güvencimiz sonsuz. Türk taraftarların tezahüratlarıyla daha iyi mücadele edersek zafer bizim olur" dedi.

Türkiye'de Osman 19 sayı ile en skorer olurken Metecan 14, Burak Can 12 ve Tayfun 10 sayı ile çift haneli sayılara ulaştılar.

TÜRKİYE: Tayfun( 10), Atilla, Zafer Sezer(1 ), Metin(3), Tevfik , Efekan, Metecan( 14), Kerem(2), Talat Alp(8 ), Yiğit Emre(5 ), Osman(19) , Burak Can(12)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!