Gençleri doğru yönlendirelim

Güncelleme Tarihi:

Gençleri doğru yönlendirelim
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 10:44

Türk gençlerinin başarılı olması için başlatılan "Mentoring-Rehberlik)" projesiiçin Stuttgart'ta yapılan tanıtım toplantısında Almanya'daki Türk toplumunun eğitimli gençlerle daha da güçlü olacağı vurgulandı. Konuşmacılar, "Gençlerimizin başarısı, doğru yönlendirmeden geçiyor" dediler.



TÜRK-
Alman Akademisyen ve Öğrenciler Platformu'nun (TD-Platform), Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) tarafından başlatılan “Mentoring - Başarı için Bilgi” projesi Stuttgart Arena Kültür Merkezi'nde tanıtıldı.
Haberin Devamı



Büyük katılım olan toplantıya Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin, ATİAD Başkanı Prof. Dr. Recep Keskin, BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, Robert Bosch Otomotiv Market Başkan Yardımcısı Gürcan Karakaş, Thomas Morus Akademisi temsilcisi Filiz Elüstü ve TD-Platform temsilcisi Hüsamettin Yüksel konuşmacı olarak katıldılar.



Güçlü gelecek için
Toplantının açış konuşmasını yapan Stuttgart Konsolosu Erkan Önel, gerek ailesinden gerekse çevresinden destek gören gençlerle Almanya’daki Türk toplumumun geleceğinin daha güçlü olacağını belirtti. Württemberg bölgesindeki üniversitelerde 2 bin Türk gencinin okuduğunu, akademisyen Türkler'in bölge ekonomisine katkılarının büyük olduğunu söyledi.



Çalışkan olunmalı
Başarılı olmanın ilk şartının motivasyon ve çalışmak olduğunu açıklayan işadamı Kemal Şahin, doğru yönlendirilen gençlerin hedefe üç kat daha hızlı uluşabileceklerini söyledi. Yanlış yola girildiğinde enerjinin yüzde 70’inin boşa gittiğini belirten Şahin, “Meslek doğru seçilmeli. Başarılı olmak için seçici olunmamalı. Her işi yapılmalı, çevreyle kolay iletişim kurulmalı” dedi.



İyi çalışana iş var
Almanya’da gençlere yönelik pekçok imkan olduğunu ve Türk gençlerinin bu imkanları kullanmadıklarına işaret eden Prof. Dr. Recep Keskin, başarılı olmak isteyen kişinin araştırmacı olması ve imkanların peşinden koşması gerektiğini söyledi. Keskin, “İyi çalışan insanlara ihtiyaç büyük. İyi çalışan bir kişinin iş bulma sorunu olmaz” dedi.



Gençlerimiz avantajlı
Doğru yönlendirilen, doğru bilgiyle donanmış kişilerin başarılı olabileceklerini açıklayan Mustafa Baklan da, Türk gençlerinin Alman disiplini, Türk esnekliği gibi her iki avantajı da taşıdığını bunu değerlendirmesi gerektiğıni söyledi. Türkçe ve Almanca'yı iyi bilen eğitimli ve çalışkan gençlere büyük ihtiyaç olduğunu belirten Baklan, "Gençlerimizi iyi yönlendirilmeli" dedi.



Bilgi önemli
Thomas Morus Akademisi temsilcisi Filiz Elüstü Türk toplumumun “Mentor-Rehberlik” çalışmalarının önemi ve faydalarını bilmediklerini belirtip, “Gencin notları 1 de olsa bile doğru yönlendirmeye ihtiyaç duyar. Bunu ailede bulamıyorsa mentorlar devreye girer” dedi.



280 bin işçinin çalıştığı Bosch firmasında en çok önem verilen konuların başında bilginin geldiğini açıklayan Gürcan Karakaş, “Neyi nasıl yapacağını söyleyen insanlara ihtiyaç var. Vizyon, fikir ve hedefi olan insanlara daima ihtiyaç duyulur” dedi.



Ücretsiz projeye destek
Mentoring projesinin Stuttgart’ta başlayıp Almanya’nın diğer şehirlerinde de yaygınlaştırılacağını belirten Hüsemettin Yüksel, gençlere destek için akademisyen ve işverenleri projeye destek vermeye davet etti. Projenin tamamen ücretsiz olduğunu belirten Yüksel www.td-platform.de adresinden bilgi alınabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!