Genç yetenek Kosovalı Sıla Cibo’nun ilk romanı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Genç yetenek Kosovalı Sıla Cibo’nun ilk romanı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 10:58

Kosova Türk Yazarlar Derneği üyesi liseli Sıla Cibo’nun ‘İdealarda İzole’ adlı romanı okurla buluştu. Prizren’de edebiyat severlerin geniş katılımıyla gerçekleşen tanıtım, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Haberin Devamı

KOSOVA Türk Yazarlar Derneği, Prizren Radyosu ve Empati Derneği’nin ortaklaşa iş birliğiyle gerçekleştirilen tanıtım gecesinde, Empati Derneği Başkanı Onur Kovaç, gençlerin gerekli şartlar ve teşvikle neler yapabileceğini gösterme çabasını tanıtmaya devam ettiklerini vurguladı. Kosova Demokratik Türk Partisi (KTDP) milletvekili Fidan Brina Jılta da daha lise çağında bir esere imza atan Sıla Cibo’yu tebrik ederken, arkadaşlarına iyi bir örnek olacağı inancını taşıdığını söyledi. Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç da “Dernek olarak amacımız yeni kuşaklar yetiştirmek” derken, Sıla’yı içtenlikle kutladı.

Genç yetenek Kosovalı Sıla Cibo’nun ilk romanı çıktı
ROMANIN ADI FELSEFİ, ÖYKÜSÜ ENGEBELİ...
Tanıtım gecesine katılan Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, konuşmasının başında tüm kurum ve kuruluşlara depremzedelerle dayanışma gösterdikleri için teşekkürlerini ifade etti. Doğan, popüler kültürün ve sosyal medyanın egemen olduğu günümüz dünyasında Kosova’da küçük bir topluluk olan Türklerden böyle bir eserin yayınlanmasından dolayı gurur duyulması gerektiğinin altını çizdi. Sıla’nın dedesi olan Prizren Radyosu Müdürü Mehdi Cibo, torununun kitap tanıtımına katılma heyecanını paylaşırken, Prizren ve dolayısıyla Körağa Sokağı sakinlerinin edebiyata ve kültüre olan düşkünlüğünden ve katkılarından bahsetti. Kosova Türk Yazarlar Derneği Onursal Başkanı İskender Muzbeg ise “‘İdealarda İzole’ başlıklı bu romanın adı felsefi, öyküsü engebeli, mesajı ise umutsuzluktan umut ışığına ulaşma gibi bir çaba ile ilgili inişli çıkışlı bir yelteniştir” derken, bir genç yaratıcının daha edebiyat kapısını aralamış olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Kitap tanıtımı, çekilen aile fotoğrafı ve yazarın kitabını hazır bulunanlara imzalayıp hediye etmesiyle son buldu.

BAKMADAN GEÇME!