Gelin Köln’de yatırım yapın

Güncelleme Tarihi:

Gelin Köln’de yatırım yapın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 10:37

TÜMSİAD Avrupa’nın düzenlediği toplantıda konuşan Köln Belediyesi Yatırım ve Teşvik Dairesi Müdürü Karl-Heinz Merfeld, Türkiye’deki çeşitli sektörlerden gelen işadamlarını Köln’de yatırım yapmaya çağırarak, “Oturma ve çalışma izni konusunda yardımcı oluruz” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentinde merkezi bulunan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (TÜMSİAD-Avrupa) düzenlenen toplantıda, Avrupa’da yatırım yapmak amacıyla Türkiye’den gelen 40’a yakın işadamına bilgi verildi. Köln Belediyesi Yatırım ve Teşvik Dairesi Müdürü Karl-Heinz Merfeld, Türkiye’deki çeşitli sektörlerden gelen işadamlarını Köln’de yatırım yapmaya davet etti.

2 bin 500 girişimci var
Merfeld, şöyle konuştu: “Almanya’nın 4. büyük kenti olan Köln, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin de ekonomi, endüstri, kültür ve medya dallarında da en önemli kent konumundadır. Köln’den Frankfurt, Düsseldorf gibi uluslararası havalimanlarına 50 dakikalık bir süre içerisinde bağlantı sağlayabilirsiniz. Ren nehri ve tren bağlantıları yine önemli bir yer teşkil eder. Almanya’nın en büyük ve kapsamlı üniversitesi ve Fachhochschulesi yine Köln’de olup, şehrimizde her yıl gerçekleşen çok sayıdaki uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmaktadır. Berlin’den sonra 81 bin nüfusla en çok Türkün yaşadığı Köln’de 2 bin 500 girişimci vardır. Köln Belediye bünyesinde kurulan Türkiye Masası ile Türk yatırımcılara hizmet verilmektedir. Gelin burada yatırım yapın. Çalışma ve oturma izni, uygun emlak seçimi veya alımında aracılık, AB pazarına girme gibi her türlü konularda yardımcı oluruz.”

400 üyesi var
Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Üyesi Faize Berger de 2003 yılında Köln’de kurulan odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Berger, çeşitli sektörlerden 400 üyesi bulunan TD-IHK’nın Türk ve Alman işadamları arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

İşadamları ağını yaymak için çalışmalar yapan TÜMSİAD Avrupa’nın Genel Sekreteri Kadir Çetinkaya’nın açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe, TÜMSİAD Avrupa Başkanı Cahit Kerenciler, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, TD-IHK Üyesi Faize Berger ile Hayati Önel’in yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!