‘Gelenekten Geleceğe’ hoş bir seda

Güncelleme Tarihi:

‘Gelenekten Geleceğe’ hoş bir seda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2023 11:59

Londra’da Klasik Türk Müziği’ni gelecek kuşaklara sevdirerek yaşatmak amacıyla kurulan ‘Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu’, ‘Gelenekten Geleceğe’ adlı konserde sevenleriyle buluştu. Koro, çalışmalara katılan saz ekibiyle sayısı 30 kişiyi bulan kadrosuyla Islington semtinde bulunan St. James Kilisesi salonunda Klasik Türk Müziği ziyafeti sundu.

Haberin Devamı

TÜRK müziğinin klasik dönem eserleriyle neo-klasik dönem eserlerinin harmanlandığı konser, çeşitli formlarda 30’a yakın bestesi bulunan şef Levent Gürbüz’ün yönetimi ve Melek Yalçın’ın sunumuyla gerçekleşti. Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Dilek Altunkaş, yaptığı kısa konuşmada konserin gerçekleşmesine destek olan sponsorlara, geceye katılan sanatçılara ve konuklara teşekkür etti. Konuklar arasında İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Eş Başkanı Filiz Koç, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Başkanı Jale Özer, Azerbaycan Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar, Londra Türk Sanat Müziği Korosu Başkanı ve Koro Şefi Suat Sancar, İkinci Bahar Toplum Kuruluşu ve Uğur Böcekleri Gezi Kulübü Başkanı Fatoş Ozanoğlu, Küresel Öğretmen Dilek Livaneli ve TRT sanatçısı Yıldırım Bekçi de yer aldı. Gecede koro şefi Levent Gürbüz yönetiminde 25 solist ve 5 müzisyen sahne aldı.

‘Gelenekten Geleceğe’ hoş bir seda

Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Dilek Altunkaş ve koro şefi Levent Gürbüz.

Haberin Devamı

BERLİN VE İSTANBUL’DAN KATILIM
Bu özel geceye müzisyenlerden Nurullah Ejder (kanun) İstanbul’dan katılırken, Ayberk Coşkun (ud) ve Ayhan Arguç (ritm) Berlin’den katıldılar. İki bölüm halinde gerçekleşen konserde dört koro şarkısının ardından Birgül Aksu, Müvevver Metin, Ebru Nart, Gülizar Bilgiç, Ayşe Sevinç Karlıklı ve Erdoğan Kabadayı, Besime Yılmaz, sahneye çıktı.

‘Gelenekten Geleceğe’ hoş bir seda

Gecenin sunucusu Melek Yalçın.

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Melek Yalçın, 9 Ekim 2012’de Zülfü Livaneli’yle gittiği Almanya turnesinden dönerken havaalanında kalp krizi geçiren kanun sanatçısı Halil Karaduman (53) anısına ‘Leyla Ela Gözlü Bir Çöl Ahusu’nu seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde rast ve nihavent makamında eserler seslendirildi. 2 buçuk saati aşkın süren konser sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı. Koroda (alfabetik sıraya göre) Ahmet Kıral, Besime Yılmaz, Birgül Aksu, Cihan Aksu, Dilek Altunkaş, Ebru Nart, Erdoğan Kabadayı, Gülhan Tetik, Gülizar Bilgiç, Hatice Yılmaz, Hayal Fefer, Münevver Metin, Nevzat Öztürk, Nihayet Akdoğan, Nurgül Ballı, Oğuz Murat, Sevinç Tunçbacak, Sumru Kesmen ve Zeynep Ordu yer aldı.

‘Gelenekten Geleceğe’ hoş bir seda

‘Gelenekten Geleceğe’ hoş bir seda

‘Gelenekten Geleceğe’ hoş bir seda

BAKMADAN GEÇME!